Leksefri skole

Joakim Karlsen, 1. kandidat Halden Venstre

Joakim Karlsen, 1. kandidat Halden Venstre Foto:

Av
DEL

MeningerHalden Venstre går til valg på leksefri skole. Det er tre grunner til at vi ønsker en mer bevisst bruk av lekser i skolen.

Først, familier trenger frihet til å bestemme over tida si. Lekser er som å kaste en død rotte inn i familien når tidsklemma skrus til på grunn av organiserte fritidsaktiviteter og foreldre som skal bidra med frivillig arbeid.

For det andre, lekser forsterker de sosiale ulikhetene i skolen. Lekser blir et tydelig utrykk for sosiale forskjeller, hver eneste dag. Barn fra ressurssterke hjem har ofte gjort lekser, mens barn fra familier med mindre ressurser har ofte ikke gjort dem, og blir stigmatisert.

Til sist så sier opplæringsloven at læringsmiljøet skal være trygt. Kan skolen ta ansvar for trygt læringsmiljø i hvert enkelt hjem der leksene gjøres? Nei, det er umulig. Elever som opplever vold, rus eller psykisk sykdom i hjemmet er utsatt, noe som kan forsterkes av leksene.

Den beste garantisten for et trygt læringsmiljø er den kompetente læreren!

For Halden Venstre er det viktig at skolen er et sted for alle elever, uavhengig av hvilket hjem de kommer fra. Leksefrihet øker sjansen for at flere elever utvikler et positivt forhold til kunnskap og læring, noe som øker sjansen for at de kan lykkes godt i livet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags