Sigmundstad om Listhaug-utspill: – Jeg er lynforbanna!

HAR PROVOSERT: Arve Sigmundstad er mektig forbannet på justisminister Sylvi Listhaug, og hennes facebookinnlegg i helga.

HAR PROVOSERT: Arve Sigmundstad er mektig forbannet på justisminister Sylvi Listhaug, og hennes facebookinnlegg i helga.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

- Tilgi dem ikke, for de vet hva de gjør, skriver gruppeleder i Halden Ap, Arve Sigmundstad.

DEL

Meninger10. mars 2018 kommer for alltid til å stå som en merkedag og en skamplett i norsk offentlighet. Dette var dagen da regjeringen som kollektiv og statsministeren som skulle vært sjefen – valgte å overse at justisministeren nok en gang fisket i grumsete vann med argumentasjon og retorikk som kjennetegner fascistiske regimer i sin iver etter å stemple meningsmotstandere.

Jeg har blitt spurt hvorfor jeg ikke kan gi meg, hvorfor jeg ikke kan la dette gå – jeg spiller jo kortene rett i hendene på Listhaug. Men ja, jeg er lynforbanna. Jeg er skuffa, jeg er desillusjonert – men mest av alt er jeg lynforbanna. Jeg driter i om jeg spiller kortene i hendene på Listhaug, for dette er ikke greit.

Dette var en helg mange har gruet seg til, premiere på filmen om Utøya. Og så kommer justisministeren på banen, hun som kommer fra det eneste partiet i Norge som har fostret en terrorist. Og budskapet hennes, det er rettet mot det grumsete mørke som denne terroristen kom fra.

Der tror man på konspirasjoner, og justisministeren spiller rett opp dem.

Statsministeren sitter stille i båten, og sender ballen over til nestleder i Høyre og statsråd Jan Tore Sanner – som svarer med at AUF’erne og Arbeiderpartiet må slutte å trekke 22. juli kortet. Ja, jeg er lynforbanna. Jeg er skuffa, jeg er desillusjonert – men mest av alt er jeg lynforbanna.

Etter noen direkte meldinger på Twitter skjønte Jan Tore Sanner hva han hadde sagt, og gjorde det han kunne for å trekke uttalelsene sine. Men budskapet var likevel sent. AUF’erne og Arbeiderpartiet trakk 22. juli-kortet.

IRRITERT: Arved Sigmundstad er gruppeleder i Halden Arbeiderparti.

IRRITERT: Arved Sigmundstad er gruppeleder i Halden Arbeiderparti.

Jeg har alltid sagt at vi har to store, ansvarlige og statsbærende partier i Norge. Jeg har da tenkt på Arbeiderpartiet, og Høyre. Slik er det ikke lenger.

Under Erna Solbergs ledelse er ikke lenger Høyre et ansvarlig parti, de har bøyd av for et populistiske Frp. Eller strengt tatt, for en populistisk del av Frp.

Statsministeren prøver så godt hun kan å finne på noe annet å snakke om, siste utspill er å slå inn åpne dører når det gjelder motstandere mot vaksiner. Det er ikke godt nok. Vi glemmer ikke.

Tilgi dem ikke, for de vet hva de gjør.

(Dette innlegget ble først publisert på Arve Sigmundstads Facebook-profil.)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags