Heder til ungdommen som sliter i hverdagen

HEDER: - Noen av dere bærer på en byrde som ingen unge mennesker skal oppleve, men jeg har sett noen egenskaper, kraft og styrke, som er langt utenfor hva som kan forventes etter slike opplevelser, skriver Trond Henriksen

HEDER: - Noen av dere bærer på en byrde som ingen unge mennesker skal oppleve, men jeg har sett noen egenskaper, kraft og styrke, som er langt utenfor hva som kan forventes etter slike opplevelser, skriver Trond Henriksen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

FRITT ORDJeg har lyst til å hedre alle ungdommer som sliter seg gjennom hverdagen. Nå har jeg vært så heldig å følge ganske mange av dere unge i Halden de siste årene. Fra dere var fjorten-femten år, til i dag hvor dere er myndig, og hvor fryktelig mye ansvar er lagt på deres skuldre på grunn av et årstall.

Noen av dere bærer på en byrde som ingen unge mennesker skal oppleve, men jeg har sett noen egenskaper, kraft og styrke, som er langt utenfor hva som kan forventes etter slike opplevelser. Uansett hvor jævlig det har vært, så søker dere mot det gode, og det er ingen selvfølge, i hvert fall når man har opplevd situasjoner som er utenfor vanlig folks evner og forestillinger.

Jeg er fryktelig stolt av hva dere gjør for at hverdagen skal bli bedre. Når jeg ser deres søken etter innhold i hverdagen, istedenfor å gjøre som meg da det var vanskelig, å ruse bort livet, så tørr dere å møte virkeligheten på en måte som fortjener den største anerkjennelse. Dere forstår at tunge dager skal møtes, selv når dere er i det dypeste mørke, men det er dere som får sola til å skinne, fordi dere er helt unike!

Nå er det mye som forventes av dere i fremtiden, jobb, familie og det som forbindes med et lykkelig liv. Sannheten er at det er du som er lykken over eget liv, og den sannheten er kun din. Ikke gå for hva alle andre mener, gå for dine drømmer og la det bli drivkraften i ditt liv. Det kan godt skje at du opplever at veien til drømmen var det viktigste!

Ta vare på ungdomstiden, den går alt for fort over! 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags