Seg selv nærmest

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtDet er ingen skam å snu, men en stor skam å stjele fra ungdommen!

Griske østfoldordførere, lar nå ungdommen ta regningen, ved å sette store planlagte investeringer i den videregående skolen i hele Østfold i fare. Saken gjelder de uryddige prosessene rundt at sentrale kommunepolitikere, i flere partier, lar partipisken svinge på sine fylkespolitikere og krever at Østfold fylkeskommune sine energiaksjer skal overføres til kommunene. De er kreative og har funnet ut at verdiene skal fordeles basert på antall innbyggere.

Stein Eirik Lauvås, stortingsrepresentant for Østfold, fronter nå det som kan betegnes som et historisk feilgrep for Østfolds ungdom. Ved en slik fordeling som de foreslår så vil som eksempel Marker, Lauvås sin egen kommune, etter dagens utbytte nivå få ca 400 000 kroner ekstra i året, det dekker nok ikke engang julebordet til kommunen. I sum så snakkes det om 35 mill kroner for Østfold.

Tilsvarende verdier fra Akershus og Buskerud, er i størrelsesorden 200 mill kroner. Om ordførerne og tilhørende partier i Østfold ikke snur i tide og ser realitetene i sine vedtak, så vil selvsagt Akershus og Buskerud fatte tilsvarende vedtak. Det er da det blir stopp i store planlagte investeringer i den videregående skolen i hele Østfold. Liten tue velter stort lass.

En synergi av investeringer i skolen, er et historisk løft for idretten i Østfold. Østfold ligger blant de dårligste fylkene på kulturdepartementets anleggsstatistikk, de planlagte skoleinvesteringene ville ha gitt en ny storstue for hallidretter ved Fredrik II, en unik friidrettshall ved Greåker og en flerbrukshall i Halden. Nå risikerer man at alt blir stilt i bero. Det som er frustrerende er at de nok ikke vet hva de har gjort.

Partier som SP, AP og SV, har fattet sine vedtak uten noen som helst utredning eller konsekvensanalyse. Fellesnemda for Viken har nå fattet vedtak om at alle fylkeskommunene må utarbeide nye økonomiplaner, der investeringsnivået er tilpasset den nye økonomiske virkeligheten, dersom Østfold fatter et endelig vedtak om energi aksjene. Logisk for de fleste det vil jeg tro.

Fylkesrådmannen i Østfold, den nye økonomidirektøren i Viken, følger opp og i sin sak til fylkesutvalget, finner vi følgende formuleringer: «Videre planer for investeringer på Greåker videregående skole avventes til det er foretatt en helhetlig vurdering og prioritering av alle investeringer, forutsatt at den økonomiske situasjon krever en rullering av økonomiplanen.» og «En samlet vurdering av alle investeringsprosjekter må komme dersom det fattes vedtak som krever en oppdatering av økonomiplan for Østfold fylkeskommune grunnet endringer i den økonomiske situasjonen.

Fylkesrådmannen har i forbindelse med denne saken vurdert om også andre byggeprosjekter (St. Olav, Greåker, Frederik II, Askim, Mysen og Østfold fylkeskommunale skole) bør settes helt eller delvis på vent til økonomien i Viken er mer avklart.»

Dette er klar tale, håper disse partiene snur i tide og besinner seg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags