En katt og et land fullt av ihjelrevne sauer

SÅRBARE: Disse kattungene ble funnet i et uthus i en nabokommune. – I mine øyne mangler det totalt dyreetikk å true liv i morløse kattunger som absolutt ville ha best av å bli avlivet umiddelbart, skriver Trygve Simensen.

SÅRBARE: Disse kattungene ble funnet i et uthus i en nabokommune. – I mine øyne mangler det totalt dyreetikk å true liv i morløse kattunger som absolutt ville ha best av å bli avlivet umiddelbart, skriver Trygve Simensen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.HA skriver i onsdagens avis et nærmest tåredryppende innlegg om noen kattunger som har mista mora si.

Selvsagt har jeg alminnelig respekt for folks hobbyer, men en hobby må også ha i seg etikk. Og i mine øyne mangler det totalt dyreetikk å true liv i morløse kattunger som absolutt ville ha best av å bli avlivet umiddelbart. Det er jo katter over alt, og å tilføre verden flere, nei, det er for meg totalt vanvittig. Bare se på finn.no hvor mange katter som skal omplasseres «på grunn av allergi» - mm.

Allergi eller ikke, det finnes FOR mye katt. Selv er jeg svært glad i dyr og har hatt både katter og hunder, men når tida er inne, må mennesket vise et klart hode og avlive, slik vi alltid har gjort på landet.

Denne problematikken nådde for øvrig nye høyder da man nylig måtte avlive ei mannevond svane på Vestlandet. Jeg ser jo at dette kan sees fra flere synsvinkler, blant anna er jo svaner monogame, men, som en innsender på Facebook skreiv: «Det er jo et dyr for f…».

Det er mulig at Dyrebeskyttelsen innimellom gjør en god jobb, men umiddelbart tenker jeg at i hovedsak burde jobben deres være å avlive på en god måte for på den måten å sette dyrets velferd i høysetet, ikke eiernes «stakkars pus» følelser.

Derimot har jeg en helt annen utfordring til de som er «glade i dyr: Engasjer dere i rovdyrdebatten og alle sauedrapene som får lov til å skje og som nærmest ser ut til å skulle foregå som en naturgitt del av vår fauna.

Dere trenger ikke å reise langt, vi har problematikken rett rundt oss både på Østerbo og i Degernes. Her er det morløse lam som skal vokse opp og gjøre landet vårt beboelig og ikke gjengrodd, og som skal gi økonomi til bønder og mat til oss.

Selv har jeg for lengst meldt meg inn i Foreningen ny Rovdyrpolitikk. Like etter min innmelding skulle mitt medlemskap få betydning for meg, for da tok ulven en elg på vårt jorde, noe som oppleves som uakseptabel ulveadferd i vårt intensive landbruksområde.

Når ulv får herje mer eller mindre fritt, og regjering og departement ikke ser ut til å gjøre nok for å hindre dette, vil jeg mene at fokuset er feil. Når de bøndene som lir tap, ikke får skikkelig erstatning, er det jo også noe som skurrer sett opp mot det at Dyrebeskyttelsen bruker sine krefter på å fore opp morløse og til dels uønska kattunger. Etter mitt syn har vel dette sitt utspring i menneskelige følelser som, i alle fall iflg. enkelte politikere, stort sett hører hjemme innenfor Ring 3 i Oslo og således har lite med landet for øvrig å gjøre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.