Gå til sidens hovedinnhold

– Ap kan ikke bagatellisere tall! Det er jo det som er grunnen til at de kjørte skuta i åker’n

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja, valgkampen er vel faktisk i gang. En del dramatikk i Ap-rekkene er vel kanskje ikke den beste opptakten for partiet. Men det er en fornyelse på gang, og det kan være viktig, selv om man egentlig vet lite om Aps topper som vi nå leser om i HA.

Men det kan komme til å bety en god del for tonen i det politiske ordskiftet i Halden. Et par aktører som er langt nede på listen over kandidatene for 2019, og som i inneværende periode har framstått som i hovedsak refsende, kritiserende og ytterst lite konstruktive i sine ytringer, har gitt Ap en image som MÅ endres!

Ifølge HA sier Kirsti Brække Myrli i sin tale til nominasjonsmøtet noe som har vært og fortsatt er typisk for Ap i opposisjon: «Våre hovedutfordrere er de borgerlige partiene og et politisk styre som fra kommunestyrets talerstol synes det er slitsomt og ubehagelig når vi snakker om kvaliteten i skolen og eldreomsorgen vår, mens de (posisjonen, min anm.) snakker om tall. For å vinne kommunevalgkampen i 2019, kreves det mye for de fleste av oss, og vi må framover synliggjøre vår politikk og våre løsninger for Halden. Her er det mange historier som også må opp og fram (...) på hvordan situasjonen faktisk er for mange mennesker basert på de store kuttene som er gjennomført».

Les også

– Ingen er tjent med opprivende strid

Vel og bra, men Ap kan da ikke bagatellisere tall! Det er jo dette punktet som er grunnen til at Ap kjørte skuta i åker’n, nettopp av mangel på bruk av tall! Alt tyder på at Ap i sin opposisjonsrolle ikke har klart å fri seg fra sin uvilje mot tall. Man må begrense sine utgifter når det kniper! Selv ikke sosialister er unntatt fra dette faktum.

Det som er typisk for aktørene i debatten fra Ap i Halden, er den lettvinte klagen med beskrivelse av problemet, gjerne med harme uttalelser på det personlige plan mot posisjonen, uten den ringeste forståelse for at problemet er velkjent, men at omfordeling av midler er vanskelig.

PROFIL: Tormod R. Ausland

At aktørene i de forskjellige etater kan klage over manglende midler og beskrive alvorlige konsekvenser, kritiseres ikke, men når en framstående opposisjonspolitiker står fram og stiller det samme krav uten å spesifisere hvordan inndekning av eventuelle tilleggsøkninger skal skje og hvor det skal trekkes, da burde det være klart at vedkommende ikke har skjønt sin rolle som politiker.

Dersom aktørene i opposisjonen kunne ta til seg dette, ville mye være bedret. Kirsti Brække Myrli sier jo: «Vi må synliggjøre vår politikk og våre LØSNINGER for Halden». Dette har Halden Ap, så lenge jeg har fulgt debatten, ikke praktisert.

Å beskrive politikken i tradisjonelle vendinger, er ingen kunst, men å beskrive LØSNINGER krever noe langt, langt mer!

Kommentarer til denne saken