Iphone til besvær...

TRØBLETE OPPDATERING: Til tross for flere iherdige forsøk, klarte vi ikke å oppdatere iPhonen i går kveld.

TRØBLETE OPPDATERING: Til tross for flere iherdige forsøk, klarte vi ikke å oppdatere iPhonen i går kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fulle av optimisme for å få tilgang til Apples nye operativsystem iOS 9, startet vi før helgen oppdateringen av konas iPhone 5. Oppdateringen tikket i gang, og fornøyd ble instruksene fult. Trinn for trinn.

Helt til alt stoppet opp, og telefonen gikk i svart. Eller rettere sagt i hvitt. Med en blank skjerm, som lyste ertende mot oss. iPhonen var død.

Alle gjenopplivningsforsøk var nytteløse. Gode råd var dyre. Men ingen ting så til å kunne bringe telefonen tilbake til livet.

Småfortvilet var det bare å innse at hun måtte gå helgen i møte telefonløs. Det er i slike stunder man kunne ønske at man var mer oppegående på slike nymotens «greier».

Det hadde vært godt å kunne litt mer enn å slå på telefonen, ringe, sende meldinger og surfe på nettet. Litt ungdommelig hjelp på lørdagskvelden hjalp dessverre heller ikke.

iPad-en ble redningen for kontakten med omverden, og tilbake i hverdagen, på jobb på mandag, var siste utvei å kontakte Apple kundestøtte.

For å få hjelp til å løse problemet, og for å blåse nytt liv i telefonen. Meldinga fra support-hjelpen hos Apple gikk på at problemet ville løse seg ved hjelp av en oppdatering via iTunes på pc.

E-posten fra Apple hadde en lenke som ville løse problemet. «If the Slide to Upgrade screen won't go away after you update to iOS 9». Punkt én fortalte «Connect your iOS devise to a computer that you've previously synced with iTunes.»

Allerede her stoppet den tekniske innsikten opp, hvorpå Apple kundestøtte igjen ble oppringt.

Etter et pent «jeg må ha det inn med t-skje», fikk vi forklart hvilken kabel som måtte brukes for å koble iPhonen til Mac-en. Sleep/wake- og Home-knappen på iPhonen ble holdt inne, og Mac-en svarte som den skulle.

Optimismen var tilbake. Oppdateringen ble startet opp igjen, og stemmen fra Apple mente at nå var i alle fall problemet løst.

Det er «bare» å la Mac-en jobbe seg helt ferdig, så er iPhonen klar for bruk igjen, lød det oppmuntrende i den andre enden.

Men gleden ble kortvarig. En feilmelding om at det ikke ble oppnådd kontakt med iPhonen, ga oss en ny nedtur. Kanskje vi hadde gjort noe feil? Slo begge apparatene av og på, og gjorde slik Sven Ingvars synger – «Börja om från början».

Yes. Oppdateringen tikket av gårde. Ingen feilmelding kom. iPhonen ga fra seg et pip, og plutselig begynte ting å skje. Endelig, tenkte vi, og pustet lettet ut.

Helt til en ny feilmelding kom til syne på Mac-en. «Du må installere siste utgave av iTunes, for at oppdateringen kan fullføres.» Nå fikk virkelig tålmodigheten testet seg.

Tre dype magadrag, og så var vi klare for å installere nyeste iTunes, slik vi ble bedt om. Igjen så alt ut til å gå som smurt. Helt til det igjen smalt som et slag i ansiktet:

«Din Mac støtter ikke programmet som skal oppdatere iTunes». – Nå hiver jeg hele dritten og kjøper meg en ny, kom det irritert fra kona. Som må gå nok en dag i møte uten en oppegående iPhone med iOS 9.

«Eple-butikken» i Fredrikstad neste stopp!

Artikkeltags