Solvang - igjen

BEKYMRET: Jan-Erik Karlsen er bekymret for Solvang - igjen

BEKYMRET: Jan-Erik Karlsen er bekymret for Solvang - igjen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

FRITT ORDEtter å ha skrevet flere innlegg om denne såkalte "Solvang" og ikke minst "Uranienborg på Kokkehaugen i Tistedal, har jeg gjort meg enda noen forundringer. Hvordan er det mulig å eie slike bygninger uten å vedlikeholde. Nå er det så ille, at det er vel snart farlig å passere der. Så her en dag det ligger hauger av murpuss rett over den gamle Metodistkirken (senere Lamper&Skjermer). Det var en artikkel for en stund siden om at det kunne vanke bøter om det ikke ble gjort noe snart, det var "Solvang".

Uten at jeg skal gå inn på det bygningstekniske, så kan det se ut som taket begynner å gi etter både her og der, og ikke minst det estetiske mot Kirkeveien, det kunne jo hende at noen skulle gå der, f.eks til kirkegården...e.l.? Jeg spør enda en gang: Er det mulig å gjøre noe her? Hvor lenge skal det gå før det skjer noe dramatisk?

Så kjører man litt lenger opp skansebakken og kommer til det gamle ærverdige "Uranienborg"..de fleste vet vel at dette VAR en fantastisk bygning, som forøvrig O.M Andersen var meget stolt av. Nå er det faktisk satt opp sperre på fortauet der, kanskje det er noe på gang? Eller er det for å utsette noe. Den gamle flotte gesimsen til Cypriansen går i oppløsning og faller ned.

Jeg lurer på: Er det noe på fremgang og løsning i saken med disse gamle bygningene?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags