Gå til sidens hovedinnhold

Edquist om Viken: – Jeg respekterer vår nasjonalforsamlings myndighet, politiske vedtak og vår styringsform

Artikkelen er over 2 år gammel

Ordfører Thor Edquist svarer Lars Pedersen Due (Ap) på hans innlegg om Viken.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I saken om regionreformen ga Halden kommune et negativt svar på høringen. (Ikke vedtak, men høring).

Den stilte jeg meg selvfølgelig bak inntil regionreformen ble vedtatt i vårt høyeste forvaltningsorgan Stortinget. Der er saken etter utredning og høring ikke bare behandlet og politisk vedtatt en gang, men to.

Jeg hører til den delen av det politiske landskapet som respekterer vår nasjonalforsamlings myndighet, politiske vedtak og vår styringsform. Det er den respekten for vårt styringssystem og demokrati som har bygget landet vårt opp til å bli verdens beste land å bo i helt siden 1814.

Når den andre delen av det politiske landskapet nå setter vårt styringssystem i spill ved å godta bare de stortingsvedtak som de selv er enige i, og arbeider aktivt for at vi ikke skal følge opp vår Nasjonalforsamlings flertallsvedtak, rokker de ved ved det fundamentale som har gjort Norge til verdens kanskje fremste demokrati.

Hvis denne nye styringsformen som blant andre Lars P. Due forfekter, blir trenden fremover, vil det rokke ved hele vårt styringssystem, vår parlamentariske plattform og landets stabilitet.

PROFIL: Thor Edquist

Ordfører i Halden for Høyre

Kommentarer til denne saken