– Det var ikke det jeg sa, Sigmundstad!

IKKE TREKK INN MEG: – Ikke trekk inn meg som et slags forsvar, skriver Thor Edquist i dette innlegget rettet mot Aps Arve Sigmundstad.

IKKE TREKK INN MEG: – Ikke trekk inn meg som et slags forsvar, skriver Thor Edquist i dette innlegget rettet mot Aps Arve Sigmundstad.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ordfører Thor Edquist (H) slår tilbake mot Aps Arve Sigmundstad etter disputten med Alf Ulven (Aremark H).

DEL

MeningerTil Arve Sigmundstad

I ditt forsøk på svar på kritikken fra Alf Ulven i HA fredag 29. april, trekker du inn meg som et slags forsvar for deg selv på en måte som bare kan forklares på to måter: Enten fører du folk bevisst bak lyset eller så vet du ikke bedre.

Du sier: "Når ordføreren i Halden retter pekefingeren i været og sier ”dere vet ikke hva som ligger foran oss, det vil bli slutt på interkommunale selskaper, enhver kommune må klare seg selv” – så ligger det element av skremsler i det."


For det første sa jeg omtrent ikke noe av det du påstår,(løftet ikke pekefingeren heller),  fordi det er usant. 

Ikke "dere vet ikke hva som ligger foran oss", ikke "det vil bli slutt på interkommunale selskaper", for det vil det ikke bli og ikke "enhver kommune må klare seg selv", for det er heller ikke sant.

Men jeg sa at Regjeringens mål er at kommunene skulle være store nok til å utføre alle oppgavene selv. 

Og jeg fortalte at det er et ønske og mål fra Regjeringen å få antall interkommunale selskaper ned, fordi det finnes kommuner som er medlemmer i 10-talls slike selskaper. Noen over 50.

Men dette har overhodet ikke relevans i debatten med Aremark. Fordi Aremark bare er medlem i tre interkommunale selskaper, og det er arkivselskapet, kommunerevisjonen og kontrollsekretariatet.

Nøyaktig de samme tre selskapene som Halden er med i, og som vi vil fortsette å være med i, også etter en eventuell sammenslåing. 

I en debatt med en slik alvorlig karakter som kommunesammenslåing er det viktig å skape tillit, fortrolighet og respekt.  Det gjør man ikke med slike utspill som dette.

------------------------------

Alf Ulvens kritikk av Arve Sigmundstad etter informasjonsmøtet om en eventuell kommunesammenslåing kan du lese her:

Her er Sigmundstads svar på kritikken:

Lederen for Halden Ap, Kirsti Brække Myrli, mener Alf Ulven bidrar til å så splid med sitt angrep på Halden Ap:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags