T(h)or med hammeren

Jan-Erik Andersen er bekymret for hva den store investeringen i Os-prosjektet vil gjøre med velferdstilbudet i Halden.

Jan-Erik Andersen er bekymret for hva den store investeringen i Os-prosjektet vil gjøre med velferdstilbudet i Halden. Foto:

Av
DEL

FRITT ORDOrdføreren er en hyggelig fyr, men når han blir utfordret på politikken som blir ført, blir han like arg som navnebroren i den norrøne mytologien. Krangelen med Ap vil nok fortsette helt fram til valget, men dersom tidligere skyld skal prege debatten, er det trolig fordi andre forhold ikke tåler dagens lys.

Underskuddet fra flere år tilbake er nedbetalt, men ordføreren er fortsatt oppsatt på stramme tøyler. Det som burde bekymre han mest er han imidlertid minst opptatt av, nemlig pengesluket og prestisjeprosjektet på Os. Her har ordføreren og Høyre gått i tospann med Ap om en gjeldsoppbygging som vi ikke har sett maken til i vår tid. Renter og avdrag fra denne investeringen vil alene trekke ut titalls millioner kr fra nødvendig oppgaver innenfor velferd og oppvekst. Det blir ikke bedre når ordførerens eget regjeringsparti samtidig spenner bena for kommunens handlefrihet ved å stramme inn på kommunens inntektsmuligheter (mindre statlige overføringer, lavere skatte -og verditakst på eiendom ) og øke kommunens utgifter (kortere avdragstid på lån, avkortning av Arbeidsavklaringspenger).

Os-prosjektet og gjelda som følger av dette bør være en mer aktuell valgsak enn fortidens feilsteg. Hvordan velferdsoppgavene skal løses framover er dessuten svært mye viktigere for dem dette gjelder enn den gjentagende AP/Høyre kranglingen om fortida.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags