Gå til sidens hovedinnhold

Tynne greier, Støre!

Artikkelen er over 3 år gammel

FRITT ORD Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ref. Halden Arbeiderpartis gruppeleder Arve Sigmundstads kommentar på nettet i HA nylig over Listhaugs utsagn om at «Ap tar mer hensyn til terroristers rettigheter enn til norske borgeres sikkerhet» Sigmundstad var sint, man kunne gjette seg til hva han var sint over, men til tross for grovt språk gjorde han ikke noe forsøk på å formidle noen nøkterne synspunkter.

Som vanlig, når noen føler seg tråkket på tærne, settes veldig lett evnen til nøktern vurdering på prøve, følelser settes i sving, forsvarsmekanismer kommer automatisk i forgrunnen, alternative og vikarierende momenter likeså. Det blir med andre ord satt krav til ens evne til å formulere følelser og uttrykke dem i en logisk sammenheng, og ikke minst å holde seg til det saken gjelder når man skal gi uttrykk for sin indignasjon/sinne.

For å belyse saken på et slikt grunnlag, mener jeg vi kan sette opp følgende «hendelsesbakgrunn»:

1) Stortinget var imot H/Frps forslag om å frata hjemvendte IS-krigere norsk pass uten domstolsbehandling.

2) Norsk Utøya-terrorist sitter i norsk fengsel/forvaring, og forventes å måtte sone tilnærmet livsvarig. Formodentlig den strengeste dom mulig i Norge.

3) Justisminister Listhaug mener, og gir uttrykk for på Facebook, at Ap, som det største av partiene som stemte imot pkt. 1, tar mer hensyn til terroristers rettigheter enn til norske borgeres sikkerhet.

4) Filmen om massakren på Utøya har premiere midt oppe i dette.

5) AP trekker «Utøya-kortet» og blander tragedien inn i en sak som dreier seg om en avstemning i Stortinget om tiltak for avverge ytterligere terrorisme i Norge. For å få litt drahjelp i motgangstider?

Dette er tynne greier, Støre. Her viser du svakheter vi ikke hadde ventet! Du må være ytterst i beit for «seire»! Erna Solberg hadde med hell også kunnet håndtere dette på en langt bedre og konsis måte.

Sigmundstads «synspunkter» forbigår jeg i stillhet

Kommentarer til denne saken