De forbanna syklistene

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt Så var temaet igjen.

De forbanna syklistene

Våren er her og med det øker også antallet syklister i trafikken. Det er bra og ønskelig, syns nå jeg.

At flere ønsker å sykle må jo være bra for trafikken, nærmiljøet, klima og den enkeltes helse. Når jeg ser fellesskapet og gleden til disse syklistene skulle ønske jeg var en av dem.

Jeg er mere en sofa sliter og det er vel og bra det og. Vi må alle gjøre det vi ønsker. Vi har en fri vilje og med dette følger også et ansvar.

Men.

Det er en ting jeg ikke klarer å forstå. Det er i det noen sier SYKKEL så tennes aggresjon og sinnet til mange tusen nordmenn. Det spys ut på facebook-statuser, Twitter -meldinger osv., om de forbanna syklistene.

Man kan se i kommentarfeltene i kjente aviser at voksne folk mister all sunn fornuft. Det skrives slik som «Neste gang kjører jeg ned den jævelen».

Eller «Jeg hadde lyst til å dytte borti han så han stupte ned fjellsiden å knakk alle bein i kroppen».

Hæ?

Hva er dette for noe?

Er folk villige til å bli drapsmenn?

Mine barns far er syklist, og jeg har til tider vært livredd for at han skal møte på en av dem som sitter å skriver så grusomt om andre. Jeg synes vi burde tenke oss om litt før vi øser ut av oss irritasjoner, som at de tror de eier veien osv.

De har faktisk rett til å være der.

Hvor mye tid mister man egentlig ved å ligge bak en syklist eller flere? Kan ikke være mye, men hva så.

Hvor ofte ligger man faktisk bak dem? Tenk på det. Neste gang du kommer bak en syklist, prøv å puste rolig og tenke positivt, for det å legge en drapsplan funker ikke.

Kommer ikke noe godt ut av det.

En annen ting å tenke på er at den syklisten man irriterer seg over, kan faktisk være legen din, den snille naboen, psykologen din, ditt kommende svigerbarn eller barnebarnet ditt.

De ser ganske så like ut i sykkeldraktene sine.

Media og enkeltmennesket har et stort ansvar over hva de ytrer. Vi må tenke over hva vi sier og skriver. Jeg er opptatt av ordets makt.

Ord kan føre til at noen mennesker som er lettpåvirkelige får en lukket, ensporet tankegang. Det kan være svært skadelig.

Vi må skjønne det at syklistene har rett til å ferdes på landeveien og andre offentlige veier, akkurat som amcarmiljø, mopedister og alle andre som vi føler sinker oss i trafikken.

Pust med magen. Dette er mennesker vi er glade i.

Jeg ønsker ikke at de skal bli møtt med nedspruting av spylevæske, dødstrusler og irritasjoner. Bruk hodet og vær heller glad for at de ønsker å holde seg i form, tenk hva de sparer samfunnet. De har tross alt en bedre helse enn en sofasliter som meg. Og vi vet alle at god helse er en bra ting.

Syklistene må også bruke hue, som alle andre og vise respekt. Men det er lov å sykle to i bredden. Pust med magen neste gang det koker i hodet og tenk at det er en sesong sport.

Sommeren er kort, det mest regner bort. 

Artikkeltags