Gå til sidens hovedinnhold

Svømmehallen, dens berettigelse og mulige plassering - IKKE i sentrum!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg viser til et debattinnlegg/ Ytring/ Innsendt i går hvor det hevdes følgende:

Svømmehallen bør ikke plasseres i sentrum! 

Dette er jeg helt enig i! Man er nå, etter min mening, i ferd med å gå i en politisk-populistisk felle, hvis man kan betegne en slik alvorlig sak på den måten.

 Ikke la denne saken bli trukket fram i kjølvannet av «folkets» etterlengtede behov for å få etablert nye, og mer tidsriktige fasiliteter for de aktuelle bruksområder.

 La oss nå i alle fall løfte blikket og se hvor slike anlegg bør plasseres, samt ta høyde for ønskede fasiliteter for å sikre et moderne anlegg (noe som kun nevnes kort i dette innlegget, da jeg forutsetter at slike hensyn vil bli tatt hånd om i det videre arbeidet). 
For at dette ikke skal bli et for langt innlegg, hopper jeg raskt til konklusjonene fra min side:

•Plasseringen bør være slik at tilgjengeligheten er enkel og parkeringsmulighetene er gode, og lette å utvide

•Bygningsmassen bør være i tilknytning til, og gjerne samlokalisert med, potensielt store brukergrupper. Her vil området på Remmen tilfredsstille de fleste (boligområder under utvidelse, Høgskolen, ...)

•Dersom man ikke mener å ha tilstrekkelig adkomst via de offentlige tilbud per i dag, må man heller sørge for å bedre dette tilbudet enn å etablere et slikt anlegg midt i sentrum.

Altså; etablér anlegget på Remmen. IKKE ødelegg de siste grønne lunger ved innfarten til Halden sentrum!

Til sist; Når man nå i Halden (endelig!) ser ut til å kunne få etablert et anlegg som vil tilfredsstille kravene til topp-idrett, i tillegg til kravene til allmennhetens bruk, må vi sørge for at anlegget utformes slik at det blir et populært arrangementssted. Herunder ligger momenter som blant andre:

• god tribuneplass,

• informasjonssystemer som er "state-of-the-art" (noe vi her i Halden generelt, og i Remmenområdet spesielt, burde ha alle forutsetninger for å få til),

• gode kantine-/ serveringsmuligheter,

• gode tilleggsfasiliteter (servicerom, rom for behandling ved akutte skader under arrangementer og daglig bruk, ...). 

Her kan man ramse opp en rekke ytterligere momenter, men slikt forutsettes å være en del av detaljplanleggingen av anlegget. Lykke til videre!

Kommentarer til denne saken