Kritikk og innsyn er sunt i alt offentlig virke, men det betyr ikke at journalister uten videre skal servere insinuasjoner som fakta. For det gjør jornalisten Thomas Lilleby i sin story om tildeling av kommunale kulturmidler i fredagens HA.

Han antyder at det har skjedd noe «kokkelimonke» siden flertallet har snudd på rådmannens innstilling. Når man trekker inn mitt medlemskap i Venstre og Siv Stangs tidligere medlemskap - og drar linjen til uskyldige Monne Stang Møller, så går man langt over streken i ufinhet overfor en ung artist. HA valser over en ung begavelse, og det er ille.

Jeg ser artikkelen og redaktør Kjøges svar til meg som et forsøk på å skape en mulig splid mellom de to samarbeidspartiene Høyre og Venstre. Og så glemmer man i farten at Høyre og Venstre var enige i tildelingen av midler.

Les også

Stang ut – dessverre

 

Når det så gjelder Henning Kvitnes, så har jeg aldri insinuert eller trodd at HA dyrker ham på grunn av at hans bror jobber i HA. Derimot skrev jeg at om vi lesere skulle være like mistenksomme som HAs journalist, så kunne vi kanskje ha trodd at så kunne ha vært tilfelle. Mistenksomhet er lett å dyrke, men gir sjelden gode resultater.

Les alle HAs saker i kulturstøttedebatten!

Dersom det skulle lette trykket noe i HAs redaksjon, så ber jeg gjerne journalist Thomas Lilleby om unnskyldning for å lete i hans motiver etter svar.

Les også

Kulturmidler og Venstre