– Faktafeil og misforståelser om de nye strømmålerne

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Innsendt I et leserinnlegg torsdag 5. april skriver Bjarne Lund om de nye automatiske strømmålerne. Da flere av hans påstander er basert på faktafeil eller misforståelser ønsker jeg å komme med noen presiseringer.

Innen årsskiftet skal alle landets 2,9 millioner strømmålere byttes ut med smarte målere som sender inn nøyaktig forbruk til nettselskapet.

Det er NVE som har bestemt at smarte målere skal innføres. Dette er et ledd i moderniseringen og digitaliseringen av strømnettet. Du slipper å lese av måleren og får en presis faktura. Målerne skal blant annet kunne melde om strømbrudd, spenningskvalitet og jordfeil hos den enkelte kunde, slik at feil kan rettes raskere. Målerne åpner også for smartere og mer økonomisk energibruk i hjemmet.

De nye målerne påvirker ikke selve strømprisen, men det blir mulig å betale det strømmen koster akkurat den timen du bruker den. Målerne betales over nettleien med noen hundrelapper ekstra i året. På sikt vil målerne bidra til lavere nettleie, ved at nettselskapene får bedre oversikt over bruken av strømnettet og kan redusere kostbare investeringer.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken