Nye strømmålere, rosenrødt fra nettselskapene og NVE

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

FRITT ORD Det er utrolig at motforestillinger mot dette blir tiet ihjel. Tredd ned over hodet på innbyggerne uten noen form for seriøs debatt om følgene. Fra nettselskapets brev; Fordelen med ny måler; Slipper å lese av måleren. Tar 1-2 minutter. Bedre informasjon om strømforbruket. For nettselskapet når de legger opp til avgift på effekt topper. Nye muligheter i fremtiden. Ser bare negative muligheter for menigmann, men sikkert uendelige muligheter for nettselskapet og ´andre´. Andre momenter som burde vært gjennomgått/vurdert på en ansvarlig måte:

• Statens Stråleverns sine grenser på på denne typen stråling i forhold til aksepterte anbefalte minsteverdier. Selvfølgelig dissens mellom eksperter her, men......., da burde det kanskje komme en avklaring/enighet slik at folk ikke blir engstelige.

• Muligheten for elektronisk overvåkning.

• Høyere forsikringspremier, forbruk av elektriske apparater utenom `normaltid` for å unngå effekt topper. Bransjen frykter for flere branner og dødsfall .

• Forsikrings selskaper ( f.eks Loyds ) som vurderer å nekte erstatning for personskader forårsaket av elektromagnetiske felt. ( hvorfor det tro ? )

• Byer i Tyskland og Nederland som nekter å installere disse målerne. 

For dem som innbiller seg at dette ikke har noe med ACER å gjøre tar feil. Vårt forbruksmønster er av betydning for kraftutveksling mellom landene i EU, EFTA. Da gjelder det å ‘ holde oss i skinnet`. Og, energiminister Terje Søviknes forsikret oss om at strømprisen ikke ville være dyrere om et år ! Hva skjer med prisen i et `litt` lengre perspektiv ? 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken