Prøver politimesteren å bløffe oss?

FÅR KRITIKK: Politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt.

FÅR KRITIKK: Politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet tar kort tid å rive ned en tillit det har tatt lang tid å bygge opp. Politireformen ble iverksatt 1. januar 2016. Politidirektøren og politimester Hasseldal har siden da begrunnet iverksettelsen med at politiet selv har ønsket denne reformen.

Hvem er politiet? Er det politidirektøren og 12 politimestere? Er de politiet?

Nå vet vi at over 6.000 ansatte har svart på en spørreundersøkelse at de ikke har tro på denne reformen, og sier også at nå vil nærpolitiet forsvinne. De føler at de ikke er blitt hørt eller sett under arbeidet med reformen. Politidirektøren og Justisministeren sier at de ansatte tar feil, og at de ikke skjønner hva dette går ut på.

Politimesteren sier i HA 23.01.17 at Øst politidistrikt hadde et underskudd i 2016 på 14 millioner. Dette har medført en nedbemanning, men for 2017 ser det bedre ut. Men i politimesteres tilrådning til politidirektøren av 15.12.2016 kan man lese at underskuddet for 2016 er på hele 80 millioner og politimesteren vil nedbemanne fra 1.728 til 1.650 stillinger.

Dette vil medføre at det i Øst politidistrikt vil være en politidekning på 1,48 pr. 1.000 innbyggere i stedet for målet som skal være 2 pr. 1.000 -.

Han henviser til innbyggerundersøkelsen at 83 % av befolkningen har tillit til politiet, men det er dem som ikke har vært utsatt for kriminalitet.

Av dem som har vært utsatt for kriminalitet, er 43 % misfornøyd. De er fornøyd med selve politiarbeidet, men ikke påtaleavgjørelsen, det vil si henleggelse av saker og dårlig eller ingen informasjon.

Mange svarer at det ikke har noen hensikt i å anmelde et forhold, fordi saken likevel blir henlagt. Dette er fordi politimesteren ikke har ansatt nok jurister i distriktet i forhold til saksmengden. Saker blir bare henlagt for å få de unna statistikken som viser saksbehandlingstid.

Aremark lensmannskontor skal legges ned, og nåværende patrulje skal dekke distriktet fra Kornsjø til grense mot Marker. Halden politistasjon skal være åpent for publikum enn så lenge.

Politimesteren vil vi skal tro at det er åpent og tilgjengelig bare lensmannsetaten blir lagt ned, men åpningstiden er fra kl. 08.30 – kl. 15.00 hverdager. Fra kl. 15.00 på fredager til mandag kl. 08.30 stengt.

Politimesteren vil også redusere bemanningen på tjenestelistene slik at det for eksempel i Halden ikke vil være nok politifolk til å betjene en patrulje hele døgnet, slik som i dag. Trengs bistand må den komme fra Sarpsborg, Fredrikstad eller Moss, for der er det stille og rolig?

I samme tilrådning til politidirektøren skriver Hasseldal at etterforskning er en belastning for politidistriktet. Spesielt grensen til Sverige er en stor belastning. Legg merke til det seksjonssjef Wenche Fredriksen ved Svinesund tollsted. Din etat er en belastning for politimesteren i Øst politidistrikt.

Jeg er helt sikker på at politifolkene har et annet syn på dette. Er det for øvrig riktig at politimesternes bonusordning tas fra driftsbudsjettene? Og hvor mye er politimesterens bonus?

Og hvorfor svarer ikke politimesteren på spørsmål i avisa? Tidligere var politimesteren tilgjengelig, men nå er han anonym og gjemmer seg bak en kommunikasjonsrådgiver.

Vansjø lensmannskontor skal også legges ned, og snart må vi til Ski for å få pass.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags