Gå til sidens hovedinnhold

Sitter igjen med vond smak i munnen etter skolemøte

Artikkelen er over 5 år gammel

Haldenskolen: 

– Visjonsløs skoledebatt

Det er lenge siden jeg har fått gåsehud av begeistring av å høre på en lokalpolitiker med visjoner og evner til å kommunisere dem. Tirsdag var jeg på åpent møte om skolen i Halden, og jeg må dessverre slå fast at jeg fikk ikke gåsehud av politisk begeistring da heller.

Derimot fikk vi servert svært personlige og tankevekkende vonde historier fra foreldre til barn i Halden-skolen.

Vi fikk høre direkte fra lærerne om utfordrende situasjoner på flere skoler og en rektor fastslo knusktørt at han hadde jobbet i 15 år i Halden-skolen, der samtlige år hadde handlet om å redusere tilbudet.

De politiske budskapene er at den onde Robek fortsatt er en slemming, at det ikke er mer penger (vi må jobbe innenfor handlingsrommet) og at den dystre virkeligheten som ble presentert i går fra foreldre og lærere ikke har kommet tydelig fram for politikerne tidligere.

Det siste er i beste fall en skandale. Ansatte og foreldre i Halden-skolen må omgående gis muligheter til å rapportere inn avvik og hendelser. Dette framstår som fullstendig fraværende og bør bli en viktig prioritering.

Men det som gjør at jeg sitter igjen med en vond smak i munnen på vegne av Haldens befolkning, og en stor bekymring for framtida for våre barn, er hvor visjonsløse politikerne framstår:

• INGEN visjon om å gjøre skolen GOD, BEDRE eller BEST

• INGEN visjon om at alle skolebarn skal ha en TRYGG og positiv hverdag

• INGEN visjon om å arbeide med DIGITALISERING i skolen

• INGEN visjon om at skolen skal få MER penger

• INGEN visjon om at alle skolebarna skal ha ALLE skolebøkene de behøver

Jeg forstår at ingen politikere kan LOVE mer penger i en debatt. Men som forelder til to barn i grunnskolen i Halden FORVENTER jeg at noen har mot nok til å love å prøve – i det minste.

Hvorfor tør ingen å si: «Jeg lover å jobbe aktivt for at vi i Halden skal ha en skole vi i 2020 som kan være stolte av. Der alle barna er trygge, har tilgang på lærebøker og digital kompetanse og der de fantastiske lærerne våre har bedre rammer enn i dag.»?!

Det kan da ikke være så vanskelig eller for mye å be om?

PS! Jeg vet det ikke er helsvart. Jeg vet det har blitt bedre resultater i Halden enn tidligere (det kan forvitre om noen år igjen, hvis vi ikke tar alvoret over oss nå) og at vi har blitt brukt som skoleeksempel (pun intended) hos Utdanningsdirektoratet.

Kommentarer til denne saken