Gå til sidens hovedinnhold

Rett i fella?

Artikkelen er over 4 år gammel

SKOLEBRUKSPLANEN

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Var det noen som så på TV Haldens sending fra siste kommunestyremøte? Vi som gjorde det, fikk overvære et kaotisk møte som endte opp med synet av slitne politikere.

Alt handlet om idrettshallen på Os. Jeg oppfattet ikke et eneste ord om den andre store saken – kampen for å bevare den videregående skolen og et bredt tilbud til Halden-distriktets ungdom.

Et sceneskifte har funnet sted i løpet av få dager.

Hvor ble det av den sterke uttalelsen fra forrige møte i kommunestyret? Da sto jubelen i taket. I HA smilte representantene med stjerner i øynene.

Kampen for skolen var visst allerede vunnet? Så overbevisende kom uttalelsen fra Halden til å bli!

Det siste møtet var også et jubelmøte, og temperaturen var like høy. Men denne gangen skulle idrettshallen reddes. Det gjelder å være med i heiagjengen! Ikke ett ord om den videregående skolen.

For bare to-tre uker siden forsikret fylkets varaordfører Siv Jacobsen: Fylkeskommunen krever ikke at Halden kommune må kjøpe Risum for at den skal være med i forhandlingene om idrettshallen.

Men plutselig var Risum i høy grad med! Allerede på papiret gjort om for nye behov, med nye problemer med på lasset.

DNBE flytter til «nye» Risum. En kultursal med marginal økonomi mister sin største leietaker. Andre gode virksomheter som kulturskolen, flyttes vekk fra et allerede halvdødt sentrum. Er det noen som har noen oversikt?

Er kommunen allerede i ferd å gi opp Risum og gi fra seg gode argumenter for å beholde utdanningene der?

Jeg frykter at rådmannen fra stakkars Halden blir lett match for en sterk, kompetent og målbevisst fylkesadministrasjon ved sluttforhandlingene om intensjonsavtalen.

I kampen for å bevare et bredt og allsidig utdanningstilbud vil Halden Arbeiderparti sitte igjen som taper, for det er Arbeiderpartiet som sitter med makta i Østfold.

Med åpne øyne påfører fylkespartiet sine hardt arbeidende kolleger i Halden det ene nederlaget etter det andre. Så brutal er den politiske virkeligheten.

Kommentarer til denne saken