Gå til sidens hovedinnhold

– Ap med lite gjennomslag i fylket

Artikkelen er over 5 år gammel

En lite kommunisert side av «Det gamle Halden Arbeiderparti» var deres bemerkelsesverdig dårlige evne til gjennomslag i fylkespartiet, skriver Venstre i dette innlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gamle sanger om igjen

Nok en gang foreslår fylkesrådmannen å legge ned musikk-, drama- og restaurantfag på Halden videregående skole.

Nok en gang er det mest sannsynlig Arbeiderpartiet som vil hjelpe ham å legge ned kulturfagtilbud i Halden.

En lite kommunisert side av «Det gamle Halden Arbeiderparti» var deres bemerkelsesverdig dårlige evne til gjennomslag i fylkespartiet.

Til tross for at de var største parti i Halden i både kommune- og fylkestingsvalg, forsvant kultur- og skoletilbud fra byen og regionen, ofte med stemmene fra haldenserne på fylkestingsbenken til Ap som tungen på vektskålen. Jeg håper denne trenden nå er snudd.

  • I 2008 forsvant design og håndverk med aktivitørlinja.
  • I 2009 la fylkeskommunen med Arbeiderpartiet i spissen ned dansetilbudet i Halden.
  • I 2010 la de ned formgivning. 
  • Nå er musikk, drama, restaurant- og mat, kjøretøy, apoteker og data/elektronikk truet med nedlegging.

Venstre har derimot forsvart disse tilbudene hver gang, og til og med fått med oss Fremskrittspartiet på å stå opp for de kreative fagene i Halden.

Nedleggingen, særlig av de kreative fagene, synliggjør Arbeiderpartiets snevre syn på kunnskap og kompetanse. Ved alle de tidligere nedleggingene har de fremhevet at det «er lite behov for denne kompetansen i arbeidsmarkedet».

Det skriver også fylkesrådmannen, som for ordens skyld ikke er politiker, i sakspapirene denne gangen.

Det er lite behov for «musikk, dans og drama i arbeidsmarkedet.» Ja, i en utrolig snever lesing av «behov» og «kompetanse» så trenger vi ikke en enorm mengde trombonister, ballettdansere og filmregissører. Men vi trenger de som virkelig kan det. Og vi trenger kreativitet.

De som har gått på musikk, dans og drama på Halden videregående skole har blitt mye forskjellig. Det er utrolig imponerende at flere har blitt forfattere, skuespillere, musikere og dansere.

Men Venstre syns også at skolen og Halden bør være stolt av at kreative mennesker også bruker kreativiteten sin som barnevernspedagoger, barnehagelærere, helsesøstre, lærere og forskere. Det tjener samfunnet på. Vi håper at Arbeiderpartiet ser dette. Denne gangen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.