Idretts- eller kulturlinje?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

FRITT ORDVi vet at mange strever i skolehverdagen, og resultatene fra de nasjonale prøvene gir oss så absolutt noe å strekke oss etter. Samtidig viser statistikken at utdanningsnivået i Halden gjennomgående er lavt. Arbeiderpartiet vil derfor arbeide for å heve dette gjennom en satsing på innholdet i skolen, flere ansatte og et helhetlig skoleløp.

Som et ledd i dette arbeidet vil vi i perioden vurdere om det kan være mulig å etablere en idretts- eller kulturlinje også på ungdomsskolenivå i Halden.

Etter vår oppfatning vil dette være å spille videre på noen av de kvalitetene og ressursene som allerede ligger i haldensamfunnet, samtidig som det vil kunne gi muligheter til elever som strever med å finne seg til rette i det ordinære utdanningsløpet.

Halden er rockebyen, byen med det store hjertet – en by som bobler over av kultur, frivillighet og et bredt og godt idrettstilbud. Med dette rammeverket tror vi at forholdene kan ligge til rette for å prøve å utvikle nye og alternative læringsarenaer – som gjør at enda flere kan oppleve mestring og glede i skolehverdagen.

Lykkes vi med dette, kan det også bidra både til å redusere frafallet fra videregående skole, det kan på sikt bidra til å heve utdanningsnivået i Halden – og det vil kunne være en viktig brikke i arbeidet mot utenforskap.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags