Samfundet må bli bevart for framtida

VIKTIG: Samfundet er et viktig signalbygg som må bevares, skriver innsenderen.

VIKTIG: Samfundet er et viktig signalbygg som må bevares, skriver innsenderen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerArbeidersamfundet er et viktig signalbygg i Halden, og må ivaretas som kulturbygg også for fremtidige generasjoner.

Da vi utarbeidet vårt budsjettforslag for 2017, la vi til grunn at kommunen skulle overta eierskapet til Arbeidersamfundet.

Vi ba videre om at det skulle opprettes en stiftelse med deltakelse fra kommunen, lag og foreninger som skulle ivareta eierskapet og den daglige driften av bygget.

Vi satte av penger til driften av bygget, og vi ba rådmannen vurdere om ikke Frivilligsentralen kunne være en av de som brukte bygget.

Vi tror at Frivilligsentralen, sammen med aktører innenfor kulturlivet og frivilligheten kunne bidra til å skape liv i Arbeidersamfundet igjen.

Det er beklagelig at det politiske flertallet i Halden har bidratt til den usikkerheten som nå hersker rundt fremtiden til Arbeidersamfundet. Vi frykter at måten denne saken er håndtert på fra det politiske flertallet, kan skremme bort private investorer og frivillige ildsjeler som ønsker å bidra til å utvikle byen vår.

Det er uheldig.

Artikkeltags