Jula er over for denne gang og hverdagene er tilbake.

Mange fikk lønning ekstra tidlig nå før jul, da oppleves det for enkelte veldig lenge til 20. januar når pengene kommer neste gang.

Nå om dagen er det flere som kommer og spør om å få med seg litt ekstra mat hjem fra oss på Det Grønne Hus. Problemet vårt er at det er begrenset hva vi kan dele med oss. Når vi i tillegg lager mat til 30 – 40 stk om dagen, vil fryserne våre tømmes fort.

Vi hører fra tid til annen hvor forferdelig mange synes det er at så mye mat blir kastet, også fra dagligvareforretningene. Det har blant annet blitt sagt at vi burde følge Frankrike, som har lovbestemt et forbud mot å kaste mat.

Er vi nødt til å vente på at politikerne skal handle, eller er det mulig å ta til fornuft og få slutt på den galskapen det er at tonnevis av helt fin mat går rett i søpla?

Det er på tide at vi innser at vi ikke kan fortsette på denne måten når mange sliter med å få endene til å møtes. Vi trenger en holdningsendring hos de store matvarekjedene og en vilje fra våre lokale forretninger til å gjøre en innsats for å få til en ordning slik at vi kan hjelpe dem som sliter aller mest.

Og så får vi andre tenke på hvordan vi har det i vår husholdning, vi har også en innsats å gjøre for å kaste mindre mat. Og det vi sparer på dette, kan vi gi til en god sak!