TTIF trenger hjelp nå!

HALV BANE: – TTIF får kun bruke halvparten av kunstgressbanen sin etter at et par naboer har greid det kunststykket å få DEFINERT barns spill og lek som støy her i Halden. Noe som har medført at TTIF har måttet flytte deler av aktiviteten til andre baner i kommunen med dertil påfølgende frafall av utøvere, skriver Rino Eriksen i Tistedal og Idd Arbeiderlag.

HALV BANE: – TTIF får kun bruke halvparten av kunstgressbanen sin etter at et par naboer har greid det kunststykket å få DEFINERT barns spill og lek som støy her i Halden. Noe som har medført at TTIF har måttet flytte deler av aktiviteten til andre baner i kommunen med dertil påfølgende frafall av utøvere, skriver Rino Eriksen i Tistedal og Idd Arbeiderlag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.På førstesiden i ha-halden.no ble jeg møtt av denne overskriften: «Ordføreren oppsummerer: Vi klarer å drive kommunen 15 millioner billigere».

Vel og bra det, men jeg lurer på hva det KOSTER å drive Halden kommune 15 millioner kroner BILLIGERE, og hva det vill KOSTE oss å bygge opp igjen tjenestetilbudet i Halden etter at gjelda er betalt.

Vi har hatt oppslag i HA at flere kunstgressbaner blant idrettsklubbene trenger å byttes ut, at kunstgressbanen i Tistedal attpåtil må flyttes med dertil følgende bygging av en mur etter at noen naboer har greid å definere lek og moro som støy. Og at utvidelsen av idrettshallen i Tistedal står på stedet hvil. Andre ting som kan nevnes er at minibussen til aktivitetssenteret forsvant. Hva som skjer i andre virksomheter i Halden kan en bare forestille seg.

Så er spørsmålet kan vi vente til vi er ute av Robek-lista til å foreta disse investeringen, eller er det mulig å gjøre noe før?

Det korte svaret er ja.

Vi har gode eksempler på det ved byggingen av en ny moderne Nye Idd Skole ved å samle skolene Folkvang og Idd på tomta ved siden av Risum ungdomsskole. Et annet eksempel er planene rundt en ny sentrumsskole på Os med tilhørende idrettshall. Dette i samarbeid med fylkeskommunen (Idrettshallen). Dette skaper stordriftsfordeler som gjør at driften av Halden kommune reduseres uten at det går ut over kvaliteten på tjenestene. Og det er derfor idrettshall på Os er prioritert først i forhold til tippemidler. Også ifra Arbeiderpartiets side, og det er dette vi i Ap kalte strukturelle endringer i valgkampen vår sist. Men det har vært en kamp å få posisjonen med på dette, og jeg antar at denne kampen må fortsette til skolene står ferdig.

Samtidig så har TTIF planlagt en utvidelse av idrettshallen i Tistedal. Dette prioriterte Ap som nr. 2 i forhold til tippemidlene, samt at vi satte av noen kroner i budsjettet for 2017. Men posisjonen prioriterte annerledes, til tross for lovnader ifra Høyre i valgkampen. Da det nå haster så vil vi Tistedal og Idd Arbeiderlag komme med en forespørsel til vår kjære ordfører om når han skal sette opp denne saken til politisk behandling. Her kan vi få en hall til en billig penge, samt at dette vil være med på å løse noe av mangelen på hallkapasitet i Halden for alle idrettsklubbene i kommunen.

Dette har vi råd til.

Samtidig så er det krise innen fotballen i Tistedal spesielt og Halden generelt. TTIF får kun bruke halvparten av kunstgressbanen sin, etter at et par naboer har greid det kunststykket å få DEFINERT barns spill og lek som støy her i Halden. Noe som har medført at TTIF har måttet flytte deler av aktiviteten til andre baner i kommunen med dertil påfølgende frafall av utøvere. Jeg lurer på hvor posisjonen var når dette skjedde. I alle andre kommuner ville slike forsøk blitt kvalt i fødselen.

Når situasjonen er blitt slik, så er det på tide at vi skjærer igjennom og gir TTIF dispensasjon umiddelbart og fram til kunstgressbanen er flyttet etter de råd som er framsatt av TTIF og Idrettskretsen.

Dette kan ikke utsettes. Tistedal og Idd Arbeiderlag krever HANDLING NÅ!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken