Gladmelding om det norske helsevesenet

Jan-Erik skryter av behandlingen han fikk på sykehuset. (Arkivbilde: Vidar Ruud)

Jan-Erik skryter av behandlingen han fikk på sykehuset. (Arkivbilde: Vidar Ruud)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

FRITT ORDI 2016 fikk 5118 menn diagnosen kreft i prostata. Jeg sammen med flere andre østfoldinger er i den pasientgruppen. Etter flere innledende undersøkelser på Kalnes og Ullevål ble det rimelig raskt besluttet at jeg skulle hormonbehandles, samt strålebehandles. Hormonbehandlingen skjer enkelt og raskt med sprøyte hos fastlegen. Strålebehandlingen noe mer utfordrende. Den skal skje på Oslo Universitetssykehus Ullevål. Utfordringen var å komme til 8-10 minutters behandling på Ullevål hele 33 ganger, hver dag, fra mandag til fredag. Inklusiv dagene mellom jul og nyttår.

Sykehuset anbefalte å benytte Pasientreisers opplegg. Taxi hjemmefra til Quality Hotel, Sarpsborg. Derfra Helsebuss/Helseexpress til Ullevål og samme opplegg hjem etter endt behandling. Jeg erkjenner nok at jeg var noe skeptisk og vurderte andre alternativ. Men jeg tok feil, opplegget viste seg å fungere utmerket! Halden Taxi, med reservasjon for et par spennende reiser, virket riktig bra med rene biler og positive sjåfører.

Bussene til Pasientreiser er helt moderne, topp utstyrt som ambulanser inkl. «blålys». I tillegg til rutinerte sjåfører var de bemannet med vennlig ambulansebetjening. Første handling om bord i bussen var utdeling av en halvliter Imsdal (prostatapasientene skulle før behandling ha drukket vann), deretter spørsmålet om man ville ha kaffe eller te, samt tilbudet om en liten pakke Vestlandslefse! Fredagene toppet det seg med at kona til bussjåføren hadde bakt kake til alle pasientene.

Behandlingen på Ullevål skjedde på en meget profesjonell måte av vennlig og tilpasningsdyktige helsearbeidere.

Felles reise og noe venting på Ullevål førte til at østfoldpasientene fikk et utrolig godt forhold til hverandre. Etter avsluttet behandling savner jeg Einar fra Sellebakk/Torp, Tore fra Kråkerøy, «vennene» bl.a. fra Sarpsborg, Fredrikstad, Moss og Enningdalen/Nybo. Felles diagnose og behandling førte til et helt spesielt positivt samhold!

Det hadde selvsagt for oss alle vært vesentlig enklere om behandlingen kunne ha skjedd på Kalnes. Men når man ennå ikke har utstyret på plass, er dette et opplegg som jeg ikke tror mange land har maken til.

Takk til helse Norge!

PS. Nå venter og håper vi alle optimistisk, på at vi skal være blant de 93,6 % som skal bli friske.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags