Helseprivatisering passer ikke for syke, gamle og barn

Av
DEL

FRITT ORDNB: Helseprivatisering er i sin natur ikke å anbefale. Når man kan tjene så mye på velferd betalt av staten, er det alltid noen som taper, i dette tilfelle våre barn og de ansatte.

Man hopper ofte elegant over det viktigste i debattene om velferd som betales over statskassen. Det snakkes om effektivitet. økonomi, innovasjon osv. mens omsorg kommer i annen rekke.

Etter min mening bør alle institusjoner som er basert på omsorg i en eller annen form og får utgiftene dekket av staten, bare drives av stat og kommune. Personale må være fast ansatte på hel eller deltid med tarifflønn. Bare rent unntaksvis bør en institusjon drives av private, men da uten profitt.

Det bør være slik fordi med privat drift og adgang til profitt, vil muligheten til å tjene ekstra være det sterkeste motivet til driften hos de fleste. Folk flest er slik og det bør vi ta til etterretning. Vi vil jo at våre barn, våre eldre og våre syke, samt personalet som har omsorgen for dem, ikke skal bli utnyttet. At det finnes noen få eksempler som kan være gode, er ikke noe godt argument for tillate slike.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags