Gå til sidens hovedinnhold

– Selv en blind høne kan finne korn

Artikkelen er over 4 år gammel

Arbeiderpartiets gruppeleder svarer etter kritikk fra ordfører Edquist.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg registrerer at herrene Edquist og Sandsmark har brukt helgen til å hisse seg opp over et leserinnlegg fra Rino Eriksen som er leder i Tistedal og Idd Arbeiderlag. Etter å ha lest innleggene fra ordføreren og Venstres gruppeleder, fremstår det som åpenbart at Eriksen har truffet en øm tå vedrørende Prestebakke skole.

I kjent stil forsøker både Edquist og Sandsmark å flytte fokus fra kuttene i skolesektoren, og situasjonen ved Prestebakke skole spesielt – ved å skylde på Arbeiderpartiet. 

Vårt program for perioden slår utvetydig fast at Prestebakke skole skal bestå. Vi vil ta hele landet i bruk, og vil ikke følge opp høyresidens sentraliseringsiver. Skal vi ha levedyktige bygder i kommunen vår, kan vi ikke true med å legge ned skolen hvert halvår. Det skaper frustrasjon og usikkerhet som ingen er tjent med.

Ordfører Edquist avslutter sitt harmdirrende innlegg med at da vet vi hva som venter oss om Arbeiderpartiet kommer i posisjon. Selv en blind høne kan finne korn, og ordføreren treffer antagelig uforvarende spikeren på hodet.

Les også

– På seg selv kjenner man andre

Kommer Arbeiderpartiet i posisjon, vil det gå en tydelig melding til rådmannen om at skolen i Halden skal skjermes for kutt. Rådmannen vil også få en tydelig melding om at kreftene heller skal brukes på å finne ut hvordan skolen i Halden kan styrkes. Å bidra til at alle barn får en god start på livet med tidlig innsats og flere lærere i skolen, det er noe av det viktigste vi kan gjøre.

Vi vil innføre en lese-, skrive- og regnegaranti i skolen der alle elever sikres den hjelpen de trenger for at de skal mestre disse grunnleggende ferdighetene før de går ut av andre klasse. Å gjennomføre en slik garanti krever at skolene har tilstrekkelige ressurser og nok lærere til raskt å sette inn oppfølging tilpasset den enkelte elev. 

Vi vil gi lærerne tid og tillit til å bruke sin kunnskap og kompetanse til å gi hver enkelt elev den nødvendige oppfølgingen, og vi vil foreslå å øke antall lærere. Disse faktorene vil bidra til at enda flere elever vil lykkes i skolen. Kommer vi til makta i Halden, vil vi styrke skolen – ikke utarme skolen slik posisjonen med Høyre i spissen gjør nå. Dette kommer vi til å fortelle rådmannen – og vi vil forvente at rådmannen følger opp.

Venstres Sandsmark børster støv av gamle åpenhetfraser. Det lyder noe hult. Vi har ikke glemt at Venstre, sammen med Høyre, har stemt ned forslag om etiske retningslinjer for folkevalgte, stemt ned forslag om register over næringsinteresser og stemt ned forslag om å la formannskapet overta rollen som generalforsamling for kommunale selskaper.

Vi har ikke glemt at Venstres folk var sentrale da det ble avholdt møte på Prestebakke skole, hvor man ”glemte” å invitere representanter fra partiene i opposisjon.

Les også

– Halden er befridd fra AP-åket

Det begynner å tegne seg et bilde av at hver gang det politiske flertallet i Halden konfronteres med saker de synes er vanskelige, så kontrer de med å angripe Arbeiderpartiet. Om ikke annet, så bidrar det til å flytte diskusjonen over på en annen banehalvdel – og man får avledet oppmerksomheten fra det virkelige problemet.

I saken om Prestebakke skole er det et problem for barna, for de ansatte og for hele lokalsamfunnet at diskusjonen om nedleggelse kommer opp igjen og igjen. Det bidrar til usikkerhet, og det bidrar på ingen måte til økt aktivitet og tilflytting til dette lokalsamfunnet.

Så ja, ordføreren har helt rett. Om Arbeiderpartiet satt i posisjon, så ville rådmannen fått en tydelig melding om at Prestebakke skole skal bestå, og at skolen i Halden skal styrkes. Det er tydelig at en slik melding har ikke rådmannen fått av fra Høyre.

Kommentarer til denne saken