Gå til sidens hovedinnhold

Alt er politikk!

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har i den senere tid vært vitne til at politisk nivå i Halden ikke vil behandle problemer som dukker opp i kommunen vår. Jeg unnlater å nevne noen av disse sakene for at ingen skal bli glemt.

Men jeg velger å tro at mange av oss har flere i minnet.

At valgte politikere kan velge å definere et problem i kommunen som ikke politisk, er høyst merkverdig. Vi politikere er valgt som ombudsmenn/-kvinner for våre innbyggere, og da må vi pent ta imot utfordringene og se på de forskjellige sakene. Vi må slutte med å avfeie saker og si at de ikke er politiske. Skulle en være i tvil om det handler om politikk, så ikke tvil – det er politikk!

Alt er politikk. Gi meg gjerne en liste over hva som ikke er det. Den listen blir meget kort.

Politikk er det muliges kunst – eller noe i den retning, om man vil. Det handler om å ta folk på alvor og gi sakene en behandling, og så godt som mulig komme til en løsning. Finnes ingen løsning, så er det også et svar. Men ikke å ville ta i en sak, er forakt mot våre innbyggere.

Innenfor det politiske miljøet har jeg blitt svart med at saken ikke står i budsjettet. Hallo! Vi er da ikke synske heller! Det er umulig å spå om framtida i budsjettsammenheng. Derfor er det viktig å skaffe seg et handlingsrom som gir muligheter for saker som dukker opp.

Nå er det faktisk slik at alt handler ikke om økonomi, men det er allikevel politikk: Viljen til å finne løsninger utenom A-4 bobla!

Kommentarer til denne saken