Gå til sidens hovedinnhold

Vi har foreslått tiltak som kan bedre kommuneøkonomien, men blitt avvist

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Det er kanskje litt stille akkurat nå, men det er det ofte tidlig på året». Det er tilsvaret fra Fredrik Holm, gruppeleder i Høyre, på HA's oppslag 27/2 om at politikken i Halden er død.

Videre stiller gruppelederen spørsmål om hvilke saker det er Frp mangler. «Jeg kan nemlig ikke huske at dette var tema i den perioden Frp var en del av det politiske flertallssamarbeidet», sier gruppelederen i Høyre.

Jo da! Nå skal vi friske opp litt her. Halden Frp har ved flere anledninger i samarbeidsperioden ønsket å sette flere politiske saker på dagsorden.

  • OPS (offentlig privat samarbeid) både for å få kostnadene ned på Idd skole og Bergheim demenssenter, og innføre dette generelt i kommunen ved byggeprosjekter.
  • Sale and leaseback. Dette er et system som frigir kapital, balanse og bedret likviditet. Eier selger eiendom og leier den tilbake.
  • Konkurranseutsetting av tjenester i kommunen.

Jeg velger å nevne bare disse områdene her og utdyper dem ikke videre. De ble alle avvist uten en gang å bli gjenstand for politisk behandling samarbeidspartiene imellom. På oss i Frp som framførte disse forslagene, virket det som om det var bestemt i forkant at disse sakene ikke skulle videre.

Halden Frp er fortsatt av den oppfatning at disse områdene må opp til en politisk behandling. Mange kommuner i Norge har iverksatt disse områdene med hell. Vi snakker tross alt om tiltak for å bedre økonomien i Halden kommune.

Kommentarer til denne saken