– Det burde ikke være vanskelig å plassere et passkontor i Halden

PASS: Tor Sørbrøden er ikke imponert over ventetiden for å få pass.

PASS: Tor Sørbrøden er ikke imponert over ventetiden for å få pass. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

«I løpet av kort tid vil det nok bli så tidkrevende å skaffe seg nytt pass at de alltid vil være utgått før man får fornyet dem», skriver en indignert Tor Sørbrøden i Fritt ord.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I februar 2017 funderte jeg i HA over flyttingen av flere av de offentlige tjenestene vi hadde i byen. I følge øvrigheta skulle det lette tilværelsen for oss som bor i byen vår. I min enfold stilte jeg spørsmål ved om hvordan det kan bli nærmere, lettere og billigere å benytte tjenestene dess lengre vi må reise for å bruke dem.

Et av tilbudene jeg nevnte var ”Nærpasskontoret i Råde”, eller mer presist Politiets Felles Forvaltningsenhet i Råde og jeg skrev slik om det:

 «"Nærpasskontor" i Råde”er et fantastisk gode dersom det skulle være noen som må fornye passet. Særlig for de som ikke kjører bil og har lang vei til tog eller buss.

Høyt utdannede mennesker fant etter mye tenking ut at det var alt for enkelt å stikke innom politistasjonen i byen vår for å få utstedt et pass. Det tok nesten ikke tid og ikke var det nødvendig å forurense eller bruke tid og penger for å komme fram. Sånn kunne vi ikke ha det. Nå må vi reise til Råde. Derfor er det blitt så vanskelig som det må være for å være lettvint. Det er bare å bruke både buss og tog og en bør regne med å være borte hele dagen.

Det blir sikkert anledning til å komplisere det enda mer bare man får tenkt seg om.»

har øvrigheta tydligvis fått tenkt seg om ettersom det ifølge HA torsdag 11. mai 2017 «spøker for passet».  Det kan bli mer enn en måneds ventetid, alt må bestilles på data og der må du følge med dag og natt. Den heldige kan da få en ekstratime. Heldigvis er det en fantastisk trøst at pass kan bestilles og hentes over hele landet.

Det enkleste blir vel å hente det på Svalbard. En kan selvfølgelig ikke se bort fra at nå begynner man virkelig å få dreis på hvordan det lettvinte kan gjøres vanskelig. I løpet av kort tid vil det nok bli så tidkrevende å skaffe seg nytt pass at de alltid vil være utgått før man får fornyet dem.

ENGASJERT: - Det alvorlige i denne historien er  at vi som trenger og betaler for disse offentlige tjenestene må finne oss i dette systemet, skriver Tor Sørbrøden.

ENGASJERT: - Det alvorlige i denne historien er at vi som trenger og betaler for disse offentlige tjenestene må finne oss i dette systemet, skriver Tor Sørbrøden. Foto:

Da kan det jo bli helt unødvendig å ha noen til å utstede pass i det hele tatt.

viser det seg at dette ikke var villfarelser i det hele tatt, men den brutale virkelighet. I HA 2. februar 2018 kan vi lese at det er måneders ventetid på å få utstedt pass i Råde. For å gjøre det enda lettvintere, bruker man nå tid og penger på å flytte kontoret til Grålum. Det alvorlige i historien er at vi som trenger og betaler for disse offentlige tjenestene må finne oss i dette systemet. Det burde ikke være vanskelig i disse internett tider å plassere et passkontor i Halden med tilstrekkelig kapasitet. I stedet for at alle må reise land og strand rundt, kan funksjonærene flyttes dit det er behov for dem.

Dette bør lokal og rikspolitikere ta fatt i. Det er ene og alene deres ansvar.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken