Gå til sidens hovedinnhold

Svar til «Sogneprest om Partiet De Kristne: – Jeg hevder de misbruker Guds navn»

Artikkelen er over 2 år gammel

Svar til artikkelen «Sogneprest om Partiet De Kristne: – Jeg hevder de misbruker Guds navn.»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dessverre har jeg ikke fått fulgt med på artiklene i Halden Arbeiderblad, men ble tipset om denne artikkelen i dag.

Her gis det sterke synspunkter på navnet vårt, «Partiet De Kristne», som er det riktige navnet, og ikke bare «De Kristne» som blir gjengitt i artikkelen. Her gir vi tydelig uttrykk for at det er et parti. Vi sier jo absolutt ikke at Partiet De Kristne omfatter alle kristne, like lite som Arbeiderpartiet omfatter alle arbeidere.

Les sogneprestens innlegg her!

Og når sogneprest Lystad uttaler at KrF nøyer seg med å hente verdier fra Boka, ble dette en endring i 2013 da bekjennelsesparagrafen ble opphevet. Dette var sterkt medvirkende til at Partiet De Kristne ble opprettet. Det er en ærlig sak å være uenig i vår politikk, og ut fra hvordan jeg tolker artikkelen blir ikke PDK førstevalget for artikkelskriver.

At ordet «kristne» er så hellig som det her hevdes, tror jeg er nytt for mange. Å hevde at å benytte dette navnet er å misbruke Guds navn, mener jeg faller på sin egen urimelighet.

Les også

Konservative kristne – Det har blitt mye kaos i samfunnet vårt

Når det sies at ingen profet i Det gamle testamente fikk i oppdrag å danne parti for å styre landet, er det heller ingen i Partiet De Kristne som oppnevner seg til profet, og det var heller ikke noe demokrati den gangen, men en konge som hadde enestyre.

Vi ser imidlertid utviklingen i samfunnet, og det regner jeg med at sognepresten også ser.

Evolusjonsteorien har i skoleverket og universiteter helt erstattet at Gud står bak skapelsesverket, og derved dannes det grobunn for å danne nye livsstiler med et utall av samlivsformer og valgfrihet av kjønn.

Før har det vært enten jente eller gutt, hun eller han, nå er det plutselig hen med i bildet. Er man ærlig vil man forstå at dette er med på å skape flere problemer i samfunnet og enkeltmenneskers liv, og spesielt med tanke på de unge.

PDK ønsker fortsatt et samfunn som gir trygghet og forutsigbarhet for enkeltmennesket.

Les også

Sogneprest om Partiet De Kristne: – Jeg hevder de misbruker Guds navn

At sterke krefter, med kulturminister Skei-Grande, i spissen, ønsker at islam skal likestilles med kristendom når det gjelder landets religion er noe kristenledere burde sette søkelys på. Vi ønsker å gjøre det i vårt parti, og ta kampen for at kristendommen fortsatt skal være landets ledende religion.

Vi ønsker frihet for landets innbyggere, det er ikke frihet i islam-styrte land, derfor vil vi også arbeide aktivt for at ikke disse lover skal innføres i Norge.

Les også

Om Partiet De Kristne: – HAs rolle er krystallklar!

I Norge har vi lang tradisjon for at kristne har engasjert seg i det politiske liv, således var det mange haugianere på Stortinget etter at Norge ble egen nasjon, og de var med og la grunnlaget for det gode samfunnet vi har hatt i Norge, og som mange mennesker fra andre nasjoner søker seg til.

Kristendommen har vært Statens religion, det har vært til det gode for Norge, Partiet De Kristne ønsker fortsatt dette gode fundament for nasjonen vår.

Les også

La regnbueflagget vaie – dessverre er det fortsatt viktig

Kommentarer til denne saken