Gå til sidens hovedinnhold

– Partiet De kristne vil ta oss tilbake til det forrige århundre

Artikkelen er over 2 år gammel

YTRING Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå har jeg akkurat lest ferdig intervjuet HA har gjort med Øyvind Gloslie og Marit Sverresen. Jeg er sjokkert, jeg blir oppriktig sjokkert over hva enkelte mener. Jeg trodde vi hadde kommet lenger. Partiet de kristne vil åpenbart ta oss tilbake til forrige århundre.

Kjære Gloslie, du sier det er et diskusjonstema om en kvinne skal få ta abort hvis hun har blitt voldtatt. Da lurer jeg – et diskusjonstema mellom hvem? Det er en sak kvinnen ene og alene skal få bestemme selv! Det samme gjelder forøvrig uansett forløp til en evt. graviditet, om en jente som selv går på videregående blir gravid og verken er i stand til å få ett barn økonomisk, i forhold til bosituasjon eller studiesituasjon, eller en hvilken som helst annen grunn, så er det hennes valg alene om hun velger å få barnet, eller velger å ta abort.

Kjære Sverresen du sier at de som er født i feil kropp, og dermed føler seg uvel med seg selv - føler feil! Du sier at gutten, som er født som jente, tar feil! Det er ikke noe du og jeg har noe som helst med å gjøre. Hvis Elias kjenner seg som ei Emma, så er faktisk det helt greit. Det er et personligvalg, som vi som medmennesker bør og skal godta. Vi skal ikke hindre dem i å velge om de vil være gutt eller jente, eller ikke vil identifisere seg med ett kjønn i det hele tatt. Det går en grense for hva folk skal kunne blande seg inn i, og den grensa er nådd for lengst.

Kjære Gloslie, du sier du er imot regnbueflagget, du sier at homofile og lesbiske ikke skal gjemme seg, men at de heller ikke skal kunne vise sin kjærlighet til hverandre ute på gata. Hva kaller du det? I mine øyne er det å gjemme kjærligheten man har for ett annet menneske. Kjære alle dere som har en kjæreste av samme kjønn, hver så snill å vis det! Det finnes ikke noe finere enn mennesker som elsker hverandre, uansett kjønn eller fil.

Kjære Partiet de kristne, dere sier dere ikke vil tillate likekjønnede å få adoptere, motta kunstig befruktning eller fungere som fosterhjem. Av hvilken grunn? Dere sier at «det er ingen grenser lenger. Barn vet ikke hvem som er deres biologiske opphav.» Dette er ingen grunn, for at kun likekjønnede par ikke skal få barn ved hjelp av adopsjon eller kunstig befruktning. Ett par bestående av mann og kvinne som ved hjelp av de samme metodene får barn, trenger heller ikke å fortelle sitt barn hvem som er deres biologiske opphav. Det gir ikke mening hvordan det argumenteres for at likekjønnede par ikke skal kunne adoptere, samtidig som det er greit at et par bestående av mann og kvinne kan det. Dette er grunnleggende urettferdig, jeg blir flau på vegne av Partiet de kristne.

Vi lever i 2018, selv om Partiet de kristne tror noe annet. Det blir for dumt når Gloslie sier han er glad i alle mennesker når partiet han er medlem i, fremmer en politikk som viser noe totalt annet. For hvis man er glad i alle mennesker – da lar man dem elske den de vil, man lar de adoptere og stifte en familie. Man lar de leve lykkelige liv.

Les også

Konservative kristne – Det har blitt mye kaos i samfunnet vårt

 

Kommentarer til denne saken