Reagerer på overvåking av parkeringsplasser

PARKERING: Britt Brattli og Stian Sandbukt-Simonsen fortalte om de nye reglene for parkering ved Tista senter tidligere i 2016.

PARKERING: Britt Brattli og Stian Sandbukt-Simonsen fortalte om de nye reglene for parkering ved Tista senter tidligere i 2016. Foto:

Av
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

LeserbrevHar skrevet om parkering på Tistasenteret før, men ledelsen der har ikke svart. Det kjører en bil rundt på parkeringsplassen hele tiden og fotograferer biler og registrerings skilter.

Det står ingen skilt om at plassen er overvåket, og hvor lenge disse dataene ligger i systemet.  Jeg har skrevet til datatilsynet om dette er lovlig og jeg fikk dette svaret.

" Virksomheten trenger rettslig grunnlag i personopplysningsloven for å samle inn disse opplysningene, jf. personopplysningsloven§ 11, jf. §8. Det er virksomheten selv som er ansvarlig for å sørge for at de oppfyller pliktene i loven. Vi anbefaler at du tar kontakt med Tistasenteret for å be om innsyn i behandlingen av opplysninger. Dette har du krav på etter personopplysningsloven §18 "

Jeg synes Tistasenteret bør svare på dette i avisen, så alle som har parkert noen minutter for mye og fått bot og alle oss andre som antagelig vis har bil og registreringsskilt inne i et datasystem.

Jan Bauger

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags