Gå til sidens hovedinnhold

– Denne saken gjør meg sint. Veldig sint.

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er ikke en som normalt ville ha skrevet et leserbrev, men denne saken engasjerer meg, og berører meg. Og den gjør meg sint. Veldig sint.

Jeg  blir sint og lei meg når jeg leser at ruten mellom Halden - Fredrikstad kan forsvinne. Jeg pendler daglig mellom Halden - Sarpsborg, og Halden - Fredrikstad, og er avhengig av busstilbudet på grunn av jobben. Busstilbudet mellom Halden - Fredrikstad er veldig bra slik den er i dag. Jeg gremmes hver gang jeg er nødt til å ta toget til Sarpsborg, fordi det nesten ikke er noe bussforbindelse mellom Halden og Sarpborg lenger slik det var tidligere. Jeg må betale dyrt for toget, og det koster meg noen sure tusenlapper i måneden av lønna mi som går til reisekostnadene.

Jeg synes det er svært trist at busstilbudet fra Halden til andre byer i Østfold, og Oslo bare blir dårligere og dårligere. Jeg var en aktiv bruker av timeekspressen fra Halden til Oslo den gang ruta var oppe og gikk. Det å kunne komme seg til Oslo til en rimelig pris gjorde at jeg reiste ofte. Etter at ruta ble lagt ned har jeg ikke vært i Oslo om det ikke har vært veldig nødvendig. 

Det var ille nok at busstilbudet mellom Halden - Sarpborg ble så redusert at det ikke går an å komme seg direkte til Sarpsborg etter kl 07 på morgenen. Jeg forstår ikke hvorfor overgang fra Skjeberg stasjon til Sarpsborg også ble nedlagt? Nå må man ta bussen helt opp til Fredrikstad, for så igjen å ta bussen tilbake ned til Sarpsborg. Det tar hele 1 time og 20 minutter!

Er den eneste løsningen å legge ned ruter? Toget er veldig dyrt, og det er ikke alle som har råd til å ta toget. Det må da gå an å finne på en annen løsning, som for eksempel å redusere avgangene noe, men fortsatt tilby et godt tilbud i morgentimene og på ettermiddagen. 

Vær så snill, ikke legg ned ruten mellom Halden - Fredrikstad. Det er det nok mange som vil sette pris på. Jeg er enig med Sandra Elise Lexander. Det er mange som er avhengige av denne ruten og har ingen andre alternativ eller muligheter til å komme seg til Fredrikstad. Og bussene er alltid fulle, spesielt om ettermiddagen, da er det noen ganger til og med  vanskelig få seg en ståplass i bussen. 

Vi trenger ikke flere nedleggelser av bussruter mellom Halden - Østfold. Vi trenger et bedre busstilbud og flere ruter!
 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.