Politikerne bestemmer!

Av
DEL

FRITT ORDJeg har en dårlig følelse om dagen - en følelse av at det er byråkratiet, anført av rådmannen som bestemmer veivalgene i Halden Kommune. Den følelsen er ekkel. Jeg opplever at denne følelsen er ganske så tydelig når det gjelder den nye Os skole.

For det første har rådmannen flere ganger fortalt via HA at en riving av nåværende Os skole er den eneste farbare vei inn i fremtiden. Så blir det en sorts omkamp, der to forslag kommer på bordet. Ett med den gamle sengotiske skolebygning, ett med en helt ny modell. Begge forslagene koster flesk, så mye at man kan undres over om veien fra Robekk til velstand er så kort.

Det med den gamle skolen innkorporert er rimeligst - særlig om man skal ta med et miljøregnskap. Av en eller annen snedig grunn er dette ikke med i papirene. Og den gamle bygningen er ikke verdt mer enn null. Den verneverdige siden av saken er overhode ikke gitt noen verdi i de papirer som blir presentert. At man uten videre har lyst til å rive et signalbygg, sier sitt om teknokratene. Kulturhistorie er neppe deres yndlingsfag.

Når man så diskuterer hva som er mulig med byråkratiet, fremkommer det på direkte spørsmål fra en folkevalgt at det ikke skal være mulig å ta det beste fra de to forslagene og sy det sammen til et tredje alternativ.Dette fortoner seg i mine ører som sprøyt. Hvis politikerne sier at slik og sånn gjør vi, så må byråkratiet pent bøye hodene.Tenkepause eller utsettelse, det vil byråkratiet ikke høre snakk om.

Det er ennå ikke rukket å bli en hel uke siden de to forslagene ble presentert. Det er masse detaljer - masse å sette seg inn i. Og så mener byråkratene at de folkevalgte ikke skal kunne bruke litt mer tid til å gjøre en grundigere vurdering? Om det er så at partiene finner ut at det er formålstjenelig. Den der er drøy!Mine damer og herrer, er det slik demokratiet skal fungere?Behovet for hastevedtak og et resultat som kanskje skal stå i 100 år, det kommer fra et administrativt organ som nyss foreslo bare en dags kommunevalg i Halden september 2019.Jeg håper at politikerne nå ikke lar seg presse, men bruker både hode og tid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags