Os-prosjektet er interessant lesning

Av
DEL

FRITT ORDHøringsdokumentene for Os- prosjektet er interessant lesning. At et gigantprosjekt til en slik gigantsum kan gjennomføres uten konsekvensanalyse er uforståelig.

9/3 2017 vedtok kommunestyret i Halden Sentrumsplan for 2017-2029, hvor det står at Os området er av sterk historisk betydning, og tiltak skal tilpasses det eksisterende og bygge på kontinuitet. Vern av bygninger er et prioritert område. I des. 2018, under to år senere, vedtok kommunestyret å rive Os skole og dermed fravike sin vedtatte sentrumsplan. Vern av bygninger virker ikke som et prioritert området likevel.

Er Os skole falleferdig? Nei, ingen påstår det. Os skole må rives, først og fremst for å få plass til en idrettshall med internasjonale standarder. I tillegg skal det bygges en 1–10 skole med plass til 660 elever. Området som er til disposisjon er lite, veldig lite. Hvert barn må klare seg med 12 kvadratmeter, og 60 % av boltreplassen til elevene blir på tak. Er det forsvarlig?

Rivingsprosessen og bortkjøring av massene vil skape store miljøforurensninger. I tillegg må det kjøres bort min. 13000 tonn med masse, som delvis inneholder tungmetaller, og er registrert på nåværende fotballplass.

Klima er ett av fem satsingsområder for kommunen. Likevel planlegges Os- prosjektet uten et klimaregnskap. Er det å satse på klima og miljø?

Gruppeleder i Høyre, Fredrik Holm, forsikrer oss om at han tror Os prosjektet kommer til og blir bra. (HA 24/5). Han tror. I denne forbindelse er jeg redd det skal mer til enn å tro.

Fridtjof Dahlen i SV lurer på hvor mange i kommunestyret som egentlig er for Os prosjektet, hvis en spør hver enkelt. (HA 30/5) Tja, det er jo ikke godt å vite. Men det vi vet, er at ordføreren var imot å rive Os skole, og at han måtte bøye seg for flertallet i Høyre. Det har han selv uttrykt til HA.

ORDFØRER! Du KAN gjøre noe med dette. Du KAN sette ned foten for galskapen. Du er jo god til å få til det du vil. Veldig god.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags