Os-prosjektet og Områdeløft Nord

Av
DEL

FRITT ORDI HA har det vært mange kritiske innlegg om vedtakene kommunestyret har fattet vedrørende Os-prosjektet. Årsaken er at menigmann ikke kan forstå, hvorfor kommunestyret har fattet disse vedtakene. Det er neimen ikke lett å forstå heller, ettersom logikken mangler.

Grunntanken bak Os-prosjektet er å øke aktiviteten på nordsiden og skape et levende sentrum, hevdes det. For haldensere, som vet at Rødsberg skole ligger på nordsiden i dag, kan det være umulig å forstå at det å flytte den noen meter, øker aktiviteten på nordsiden. Men at det blir mer liv på Os er udiskutabelt. Det er udiskutabelt det «dødeste» området vi har her i byen!

Etter mange års arbeid og vurdering vedtok kommunestyret sentrumsplanen i 2017. I denne planen er vedtatt at Os-Alle området er verneverdig og at Os skole må bevares fordi den har høy verneverdi. Året etter vedtar kommunestyret å rive skolen og dermed ødelegge Os Alle!

Før Kongeveien skole skulle bygges, ble det frarådet å bygge en 1-10 skole. På Os vedtok kommunestyret allikevel å bygge en 1-10 skole!

Rødsberg ungdomsskole fungerer utmerket der den ligger i dag. Hvorfor fattet kommunestyret da sitt uforståelige vedtak om å flytte skolen til Os? Da vil også skolens bygninger på Rødsberg, som har høy verneverdi, bli ødelagt ved en ombygging!

Helsedirektoratet har anbefalinger på hvor store uteområdene skal være på skoler. Det er helsemessige grunner til det! Os skole har i dag liten tomt og lite uteareal. Det blir enda mindre uteareal for elevene når det i tillegg skal bygges en ungdomsskole og en idrettshall der! Hvordan skal disse elevene få fremmet sin motoriske utvikling og sitt behov for fysisk utfoldelse? Elevene tilbys bl.a. en takterrasse som uteareal! En løsning som er benyttet i fengsler!

Det virker som om kommunestyret har et ønske om å kvitte seg med flere signalbygg i byen. Gutteskolen og Aladdin er de neste, når biblioteket og kinoen flytter! Med forfallet til Arbeidersamfunnet «forsvinner» det vedtatte kulturkvartalet.

Rådhuset er unntaket! Det har nylig blitt oppgradert og restaurert, som foreslått for Os og Rødsberg skoler. Det tror jeg de fleste synes har blitt bra! Det vil også bli bra for Os og Rødsberg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags