Os-prosjektet må omarbeides!

Ta grep: Henrik Rød ønsker at Os-prosjektet omarbeides.

Ta grep: Henrik Rød ønsker at Os-prosjektet omarbeides.

Av
DEL

FRITT ORDNå inn mot høstens valg er det interessant å merke seg at partiene Høyre og Arbeiderpartiet har funnet sammen i saken om utbygging av Os-området. Det er full sprekk i posisjonen, og varaordfører Anne Kari Holm er satt på gangen. Dette er så til de grader en økonomisak som det ville være naturlig at posisjonspartiene står samlet om. Men lojalitet mot samarbeidspartnere og avtaler er nok ikke så viktig for Høyre bare de får viljen sin.

I Arbeiderpartiet er de som ivrer mest for å få revet ærverdige Os Skole utrangert fra politikken i kommunestyret etter valget til høsten. Dermed haster det for Arve Sigmundstad og Kirsti Myrli å få revet skolen slik at de kan få etablert dette monumentet over seg selv.

Monumentet de her planlegger vil ikke stå de til ære for ettertiden. Tvert imot, prosjektet som er presentert er både dyrt og dårlig. Monumentet skal beslås med komposittplater og kinesisk granitt. I tillegg vil de rive to meget bevaringsverdige signalbygg og byens identitet blir endret for alltid. 

Annet er det med ordfører Thor Edquist. Han tar gjenvalg og satser på fire nye år. Som vi ser av meningsmålinger opptatt av HA er det delte meninger om Os-prosjektet i befolkningen. Edquist er redd for å miste stemmer på saken, og derfor haster det for ham å få revet skolen. Kjøreplanen Høyre ivrer for tilsier at Os Skole jevnes med jorden i August. Rett før valget! Noen som tror at timingen er tilfeldig?

For Halden Frp er det åpenbart at prosjektet må endres. Det som foreligger nå er for trangt, dyrt og dårlig. Til alt overmål er også fagmiljøene uenig i prosjektet. Det er slett ikke heldig å ha barneskoleelevene og ungdomsskoleelevene samlet på et så lite område. Normen for utearealer nås ikke engang halvveis, og når det skal være arrangementer i idrettshallen vil det ikke være parkeringsplasser i området.

Halden Frp går derfor inn for å beholde Rødsberg Ungdomsskole der den er, og konsentrere seg om barneskole på Os. Da vil det være plass nok til at nåværende Os Skole kan beholdes og integreres i et fint prosjekt som faktisk vil være byen til ære for fremtiden. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags