Er Halden en by å flytte hjem til?

Av
DEL

FRITT ORDSom utflytter har jeg kanskje ikke den største rett til å uttale meg om et byggeprosjekt i hjembyen, men som fremtidig tilflytter har jeg kanskje det? I mange år har jeg sagt, “når barna er gamle nok til å begynne på skole, da skal vi flytte hjem til Halden”. At Ap og Høyre samlet seg om et prosjekt ble på mange måter et bilde om at Halden var på riktig vei. Her er det befolkningen som går foran. Ikke gamle politiske uenigheter. Tanken om å flytte hjem ble mer aktuell.

Som tidligere aktiv i idretten i Halden har jeg kjent på mange gleder og skuffelser. Gleden av å trene og spille for TTIF Håndball, stolthet da vi byttet navn til TTIF Halden for å representere byen, skuffelse da vi ble kastet ut av TTIF. Uvissheten om hva som skulle skje, fikk vi lov til å trene i Tistedalshallen, eller måtte vi kastes ut i loddtrekning om treningstid i Hjortsberghallen (med sitt da, forferdelige gulv)? Måtte vi flytte til en ny by? Gleden av at HTH ble et fantastisk prosjekt. Og nå, tristhet, skuffelse og en liten dose sinne.

Med prosjektet på Os som en realitet begynte vi også å se på sentrum som et mulig område å bosette oss i. Tanken om å kunne sende barna på en helt ny skole, med gode løsninger fristet. Så startet sentimentaliteten tilknyttet en gammel murkloss å slå rot. Ap skulle ha medlemsmøte. En formalitet tenkte jeg, det kan vel ikke være mulig at gamle minner kan stanse et prosjekt. Så, skuffelse da Aps medlemmer bestemte å stanse prosjektet. Glede da Aps representanter valgte å trosse dette. Og i dag, skuffelse.

Jeg vet at skuffelsen vil gå over, at det på sikt vil kunne lages et godt "prosjekt Os versjon 2". Det er nok skuffelsen som prater, men lysten til å flytte hjem til Halden har aldri vært mindre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags