- Det vekker assosiasjoner til regimer vi ikke liker å sammenligne oss med

Ole Richard Holm Olsen

Ole Richard Holm Olsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

MeningerTidligere kommunestyrepresentant for Sosialistisk Venstreparti skriver i Halden Arbeiderblad fredag 3. juli at det ser ut til at Halden Arbeiderblad i de senere dager er falt tilbake til gamle synder, hvoretter partiet støtter at Fremskrittspartiet sitt forslag til vedtak i formannskapet, er mangelfullt gjengitt i avisen.

Det er sterk kost når et politisk parti (Frp) fremmer forslag om å frata rådmannen fullmakter på et helt område i kommunalsektoren.

Det er nesten like sterk kost når et annet politisk parti (SV) hevder at lokalavisen som følge av ett eller helt få avisoppslag, kan beskyldes for å ta politisk stilling. Det vekker for meg assosiasjoner til regimer vi ikke liker å sammenligne oss med, hvor journalister ikke er fri til å skrive hva de måtte mene er riktig å skrive.

Halden Arbeiderblad har en svært mye mindre redaksjon enn hva som var tilfelle for bare få år siden. Likevel makter de – etter mitt syn – å føre et balansert tilsyn med politikere og administrasjon i Halden kommune. De sparker i alle retninger – men på en høflig måte – slik en lokalavis gjerne bør gjøre.

Det er vi – innbyggerne i Halden – som er hovedansvarlige for byen vår, helt uavhengig av om vi er ansatt i kommunen, skattebetalere, politikere eller endog er helt uinteresserte.

Halden Høyre er opptatt av at vi skal ha ryddige og åpne forhold hvor administrasjonen får gjøre det de er gode på; faglig ledelse, mens politikerne skal gjøre sitt; trekke opp de prinsipielle politiske retningslinjene. Da må vi unngå uryddig innblanding fra politikere i administrasjonens jobb.

Når politikere i tillegg prøver å påvirke hva og hvordan media skal skrive i jobben sin, legger jeg til grunn at de samme politikerne vil bruke minst like sterke virkemidler ovenfor administrasjonen, dersom de kommer i posisjon etter valget.

Mitt løfte er: Dersom Halden Høyre kommer i posisjon etter valget, vil vi fortsette å la rådmannen og hennes administrasjon få gjøre sin jobb uten utidig innblanding fra politikere.

Min frykt er: Med et politisk skifte, vil vi få en kommune som går over til detaljinstrukser fra politikere overfor fagpersoner i kommunens administrasjon, endog helt ned på enkeltvedtaks nivå.

Jeg opplever at en stemme til Arbeiderpartiet og SV, er en stemme for at politikere skal detaljinstruere rådmannen og fagpersoner i kommunen. Jeg opplever at en stemme til Høyre, er en stemme for at rådmannen og fagpersoner i kommunen skal få lov til å gjøre den jobben de har spisskompetanse til å utføre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags