Ole Kr. Sørlie:– Man kan bli redd når man ser hvilke pengebeløp man har fått for seg å bruke på nye Os skole

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Man kan jo bli redd når man ser hvilke pengebeløp man har fått for seg å bruke på nye Os skole. Nesten 700 millioner kroner. Og skremt blir man når man leser fritt ord og sentrale politikere sin omgang med ulike beløp.

300 millioner får vi høre at det koster å rehabilitere Os og Rødsberg. Hvor kommer dette tallet fra? Det er selvsagt fullt mulig å bruke slike astronomiske summer men smart er det ikke. Bransjetall for skolebygg er ca 25.000 kr. pr. kvadratmeter. Man kan altså bygge tilbygg til både Os og Rødberg, hver på 500 kvm grunnflate i fire etasjer, totalt 2000 kvm på hvert sted, for 50 millioner på hver skole som ett eksempel. For 100 millioner har man da løst alt man trenger av universell utforming og om du koster på de gamle bygningene 25 millioner hver seg så har du ny ventilasjon og det meste du trenger. Prislapp 150 millioner for 2 fiks ferdige skolebygg.

Så den nye idrettshallen. Rakkestad feirer nå 10-årsjubileum for sin hall med to håndballbaner og 9 meter til taket. Denne er på ca 4000 kvm og om jeg ikke husker helt feil så kostet denne et sted mellom 30 og 40 millioner.

Til slutt Baardsen bygget. Har sett noen kommentarer om at dette ikke er til salgs. Jeg tok like godt en telefon til eieren og ja visst kan kommunen få kjøpe. Prisen? Ring han da vel, men etter min oppfatning helt innafor.

For et beløp på la oss si 250 mill som er godt under halvparten av de tallene som kommunen nå har satt av så får man både større tomt, bedre bygg, bedre by og en mye bedre økonomi enn med planene som nå er vedtatt.

Dessuten bevares historien og disse to bygg for fremtiden!

Artikkeltags