Her svarer Ole Kristian Sørlie på vegne av «Glad i Os»

SVARER:  Ole Kristian Sørlie i Facebook-gruppa "Glad i Os".

SVARER: Ole Kristian Sørlie i Facebook-gruppa "Glad i Os". Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ole Kristian Sørlie svarer på innlegget til Lajla Halvorsen om Os-prosjektet.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Glad i Os roper høyest og får mest oppmerksomhet, sier Lajla Halvorsen.

Deretter følger hun opp med rosende omtale av rivningskvartetten Thor Edquist, Fredrik Holm, Arve Sigmundstad og Lars Pedersen Due.

Hans-Petter Kjøge får også de beste skussmål for måten han ifølge Halvorsen har loset HA gjennom denne saken på en «grundig og seriøs måte.»

Når det gjelder volum på diskusjonen, så runger det når over ETTTUSENFEMHUNDRE mennesker nå står samlet om å bevare Os skole.

Når disse menneskene i tillegg består av mange ekstremt dyktige individer som på område etter område plukker fra hverandre de som har bestemt riving av Os skole sine argumenter, så høres det. Takk og lov for det!

Til å begynne med var vi små spredte stemmer som tok til orde mot rivningsvedtaket i HA sine spalter.

HA hadde en agenda og sto på dem som vil rive sin side, og der var volumet også.

En Facebook gruppe ble dannet, Glad i Os, og etter hvert ble lyden fra Glad i Os høyere og blinkende varsellys kom på nettavisen til HA om angivelige nakkegrep fra rivemotstandere på riveivrige.

HA kjørte på og meldte 21. juni 2019: «Etter sakene om transportordning og Os skole, velger Ole Richard Holm-Olsen (H) å tre ut av politikken en stund».

HA unnlot å nevne at Holm Olsen allerede høsten 2018 hadde trukket seg, mens ordfører gikk hardt ut mot uakseptabel oppførsel og språkbruk, og det var tøffe tider.

Alt for å skremme deltakere vekk fra Glad i Os! Ufordelaktig omtale var sannsynligvis strategien.

Men folk i Halden er virkelig Glad i Os, de lot seg ikke verken skremme eller temme, og når 1500 mennesker har en stemme «BEVAR OS SKOLE", så skal det høres så godt at det overdøver Ap, H og KrF som vil rive Os skole.

At politiske partier er uenige er en ting, her får velgerne bestemme hva som skal skje, men at en lokalavis skal drive propaganda er ille.

Tenk om Halden Arbeiderblad drev journalistikk og behovet for en Facebook-side for å opplyse om elementære faktafeil ikke var nødvendig?

Akkurat der er jeg usikker på hvordan HA skal hente seg inn!

Debatt er sunt Lajla Halvorsen. Ikke vær urolig for den, tenk deg heller et samfunn hvor en avis hadde monopol på informasjonen?

Dette har vært en bra prosess og splittelsen er kanskje mindre enn du tror.

Husk også at det forslaget som bevarte Os skole hadde det beste pedagogiske tilbudet! Billigere og bedre altså!

Etter mange timer på FB har jeg plukket opp litt tips, og kan bistå deg med å starte «De som vil rive Os skole» siden på FB om du vil og trenger assistanse.

Ring meg, så stiller jeg på kort varsel. Debatt er sunt for da kommer de beste løsningene.

Artikkeltags