Gå til sidens hovedinnhold

Kollektivtilbudet er enda verre i Aremark

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Børre Johnsen i Østfold Kollektivtrafikk blir i en artikkel i HA 17. februar stilt følgende spørsmål : «Hva med tilbudet for dem som bor i Aremark?»

Han svarer: «Det er mye verre» før han lister opp tilbudene for dem som bor i Aremark. Men, Børre Johnsen, det er MYE verre.

De tilbudene du nevner inneholder feil og gir mangelfull informasjon. De eneste rutene som går fem dager i uka, uavhengig av skolens ferie- og fridager er bussen til Halden 07.08 med retur 16.20.

De andre avgangene har den haken ved seg at de ikke gjelder når skolen har fri. Opplysningen om at det går buss ned etter skoletid, tilsynelatende med en halv times mellomrom er feil. Det riktige her er at det er en tid som gjelder onsdag, da skolen slutter en halv time senere, og en tid for de øvrige dagene. Bussen 10.15 går kun tirsdag og torsdag, ikke som det blir antydet fem dager i uka.

Og det verste av alt: Bussen som går fra Aremark 15.17 med retur fra Halden 16.20 er skiltet med «IKKE I RUTE» når den går nedover på skolens fridager. Baserer du deg på denne bussen uten å vite at det er skolefri, må du nøye deg med et hyggelig nikk fra sjåføren idet han kjører forbi. På returen tar bussen med passasjerer! (Dette er ikke en Molbohistorie.)

Alle som skal benytte seg av kollektivtilbudet, må altså orientere seg om skolens planleggingsdager, ferier og fridager. Jeg reiser selv kollektivt til jobb i Halden, og det byr på utfordringer å holde seg oppdatert for den som ikke lengre har barn som går på skolen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.