– Her må lokale politikere på banen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerLokal samhandling må til.

I Dagens Næringsliv for et par dager siden kunne vi lese at regjeringen åpner for krisehjelp til Norske skog. Det kan være bra, men hva ligger i dette? Når regjeringen sier at en kanskje trenger å gå inn idenne saken, så må dette tas på alvor. Her kan flere tusen arbeidsplasser være i fare.

Det trengs derfor at det tas grep uten opphold. Istedenfor å sette seg ned for å vente å se hvordan det går må det her vises handling, som det alltid har vært gjort fra politisk side i vår kommune når slike saker har oppstått.

Til opplysning så er Norske skog Saugbrugs en av Østfold fylkes største industribedrifter og i Halden er det over 500 personer som er ansatt i Norske skog. Det er også en del underleverandører som nyter godt av en slik stor industribedrift.

En kan jo spørre seg hvor har Østfolds politikere vært i denne saken. Mulig de fra regjeringspartiene har vært aktive, men Arbeiderpartiet i Østfold og Halden? Kan jo være at de har jobbet i det stille med denne problemstillingen, men dette er jo noe velgerne i Halden vil være opptatt av, ikke minst de ansatte på Norske Skog i Halden. Hvis Erna og co redder Norske skog nå rett før valget, så vil jeg tro at det kan være fornuftig å være aktive i denne saken også fra Arbeiderpartiets side.

Mitt forslag er at Arbeiderpartiet i Halden sammen med partiets ledelse i Oslo ber om et snarlig møte med statsministerens kontor og får klarhet i hva kan staten kan bidra med i denne sammenheng slik at Norske skog kan bli reddet fra konkurs.

Hovedtillitsvalgt Kristiansen ble referert i dag på NRK Østfold at de nasjonale rammebetingelser var et problem og er viktige momenter som regjeringen kunne bidra med i kampen for å redde Norske skog. De momenter de tillitsvalgte kommer med bør det lyttes til.

I denne saken nytter det ikke å sitte stille og håpe at ting løser seg. Her må lokale politikere på banen og kreve handling slik at det vil være et klart og tydelig signal til de ansatte på Norske skog i Halden det som eventuelt skjer. For øvrig burde det være et samarbeide på tvers av partigrensene i denne saken men ordet samarbeide er dessverre fraværende i Halden kommune for tiden. Tidligere tradisjoner om å løfte i flokk er dessverre ikke lenger tilstede i Halden.

Posisjon og opposisjon må nå rette ryggen slik at alle de ansatte på Norske skog i Halden føler at de har lokal støtte i en turbulent tid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags