Jeg er oppvokst i Halden, det er min hjemby. Jeg er en del av det norske samfunnet, og det gir meg all rett til å være her som enhver nordmann. Jeg ser kanskje annerledes ut, deler ikke samme troen og skiller meg litt ut ved at jeg bærer det religiøse plagget hijab som identifiserer min tro.

Ettersom jeg bærer hodeplagget, er det lettere for andre å gjenkjenne meg som muslim.

I det siste har ikke nordmenn hatt noe godt bilde av oss muslimer lengre, etter det media viser gang på gang. Vi andre som deler samme troen, blir automatisk dratt inn i samme bås som terroristene i IS osv. De får oss til å føle oss skyldige for noe vi ikke er ansvarlige for.

Det er jeg dritt lei etter at jeg fikk opplevd hatfulle blikk. Blikk har en stor betydning i og med at hatet starter derfra som fører videre til stygge kommentarer som "muslimjævel" og ender opp i verste fall med vold.

Det var søndagskveld, jeg og venninna mi tok oss en tur ned til brygga for å hygge oss med is i det fine sommerværet. Det var uforventet å se så mange mennesker der. Da vi ankom og gikk forbi, var alle blikkene på oss, de pekte mot oss, og det var blikk som fikk oss til å føle oss uønsket. Blikk som om vi var terrorister. Blikk som ikke sluttet å stirre.

Her sitter jeg fortsatt med en så vemmelig følelse og hadde bare lyst å komme meg vekk derfra. Det har aldri hendt noe lignende før så lenge jeg har bodd her. Og det var trist å se at nordmenn så oss som skyldige drapsmennesker. Det er ikke det bildet jeg ønsker av meg.

Det er ikke noe unnskyldning lenger at vi deler samme troen, jeg er ikke ansvarlig for hvordan de mistolker og misbruker religionen for sin egendel. De prøver å endre på religionens ord som tilpasser dem, og samtidig retter et angrep mot oss fredelige muslimer som prøver leve et normalt liv, men enkelte mennesker gjør det så vanskelig for oss.

Så jeg er like lei, irritert som alle ikke-muslimer.

Nok er nok, nå må vi virkelig slutte å dra alle over en kam. Det finnes både gode og dårlige muslimer, gode og dårlige kristne, og det må vi klare å skille fra hverandre.

Hvordan kan verden noengang bli et bedre sted om vi dømmer alle utfra handlingene til noen få dumme mennesker? Vi må endre på tenkemåten vår, bidra heller til å spre kjærlighet og få en stopp på all hatet. Uavhengig av om vi er muslimer, kristne eller jøder, så er vi alle mennesker til slutt som må samarbeide. 

Jeg er stolt muslim som bærer hijab av stolthet og står opp for min tro uansett hva. Jeg tillater ikke blikkene å knekke meg eller gi meg en ubehagelig følelse av at jeg ikke er velkommen. Jeg skal ikke skrike ut ordene dere ønsker å høre fra meg som muslim. Jeg er ikke en av dem, ikke gjør meg til skyldig for angrepene.