– En kirkegård er å betrakte som en park og bør helst framstå som det

KIRKEGÅRD: Halden pensjonistparti vil bevilge flere penger til Halden kirkelige fellesråd slik at de blant annet kan skjøtte byens kirkegårder på en god måte.

KIRKEGÅRD: Halden pensjonistparti vil bevilge flere penger til Halden kirkelige fellesråd slik at de blant annet kan skjøtte byens kirkegårder på en god måte. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er også tidligere fra Pensjonistpartiets side blitt framført at Halden kirkelige fellesråd ikke har fått de økonomiske midlene som trengs ut i fra de behov som er nødvendig for å sikre en forsvarlig drift. 

Pensjonistpartiet har derfor avsatt fire millioner kroner mer til dette området per år enn det som ligger i den vedtatte plan. Halden kommune har en lang tradisjon for at dette området får bevilgninger som ivaretar den helt overordnende funksjonen de har i vår kommune.

Våre kirkegårder bærer preg av manglende stell for at de skal framstå som er ønskelig. Særlig Os kirkegård bærer preg av manglende stell deler av året. En kirkegård er også å betrakte som en park og bør helst framstå som det. Dette vil vi i Pensjonistparti gjøre noe med gjennom å gi økte bevilgninger til kirkelig fellesråd slik at de blir bedre i stand til å ivareta sine oppgaver.

PROFIL: Nils Sagstuen

Leder i Halden Pensjonistparti

Har ikke kommunen råd til å gi nødvendige bevilgninger til dette området, er det noe vi i Pensjonistpartiet ikke vil være med på. I Halden bevilges det cirka 11 millioner kroner til dette området, mens det i Sarpsborg bevilges 24 millioner kroner og i Fredrikstad 41 millioner kroner.

  «Det jeg står igjen med er skammen over en ustelt grav» 

Dette har derfor medført at alle de avgifter som er til de oppgaver/tjenester som er knyttet til dette formålet, har økt betraktelig de senere år, og at de må betales av kommunens innbyggere.

Mange har reagert på de store økningene som her har skjedd. Pensjonistpartiet har derfor et forslag om at det bevilges mer til kirkelig fellesråd slik at de i større grad kan ivareta sine oppgaver.

  - Kirkegården ser ut som en søppelplass 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken