Minneord om Jan L. Wang

Jan Wang

Jan Wang Foto:

Av
DEL

NEKROLOGMandag 25. februar mottok vi det triste budskap at vår gode kollega, Jan Loennecken Wang, har gått bort.

Jan Wang, som var født i 1938, vokste opp på Røa i Oslo. Han begynte å studere jus i Oslo. Under studieårene traff han Solveig, og de giftet seg i 1965, samme år som han tok juridisk embedseksamen. Da Solveig var fra Kristiansund, slo Jan til da han etter studiene fikk tilbud om stilling som dommerfullmektig i Nordmøre tingrett, i Kristianssund. Etter endt tid som dommerfullmektig, ble han ansatt i et advokatfirma i Molde.

Etter noen år på Nordmøre, ønsket han seg tilbake til Østlandet. Gjennom en felles bekjent fra studietiden fikk han vite at Trond Lexerød søkte etter en kompanjong, og Jan Wang og familien slo seg derfor ned i Halden hvor han og Lexerød startet opp praksis sammen i Oscarsgate i 1972. Her drev Wang almenpraksis, gjennom hele sin yrkeskarriere. Han ble antatt som fast forsvarer i Halden tingrett i 1988, og var deretter i en årrekke fast forsvarer. Han var en respektert aktør i retten, og han var en god representant for advokatstanden gjennom sin høye integritet.

Jan Wang hadde en utpreget sans for humor og han hadde en befriende selvironi til glede for sine kolleger og omgivelser.

Utenom sitt yrke hadde han flere virkefelt. Han hadde en lidenskapelig interesse for franske biler, og kunne fortelle om sine fascinerende reiser med familien til billøp og sydeuropeisk folkeliv på kjente bilbaner I Spania og Frankrike, bl.a. Le Mans.

Han var et lekende menneske, og hans tekniske interesser omfattet også bygging av modellfly.

Gjennom mange år i Halden var han et trofast støttemedlem i Fredrikshalds turnforening hvor hans kone, Solveig, var et aktivt medlem. Jan deltok på turnstevner som bakkemannskap og gav sitt bidrag til den praktiske gjennomføringen av turnforeningens oppvisninger til han var godt opp i pensjonistalder. Han var en familiens mann, og hjemmet var et viktig sted for ham, hans Solveig og deres fire barn.

Vi lyser fred over hans minne. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags