Nei til legalisering av hasj

Av
DEL

LeserbrevJeg sier NEI til legalisering av hasj.

En liten bønn til dere som ønsker å legalisere, tenk på konsekvensene.

Jeg personlig forstår ikke hvorfor noen vil legalisere et så alvorlig stoff. Nå vet jeg det er flere som allerede etter noen linjer lesing ønsker meg et visst sted.

Men jeg undrer, hvem er dere som ønsker legalisering og hvorfor?

Glem nå medisinsk behandling en stund, det tar forskning seg av. Og glem også alkoholen og dens skadevirkninger.

Vær nå ærlig med deg selv. Hvorfor trenger du legalisering av hasj?

Det som skremmer meg, er at når jeg ser hvem som fronter disse kampanjene, vet jeg samtidig hva mange av dere har kjempet dere igjennom for å komme dit dere er i dag.

Hvorfor vil dere da, med deres erfaring legalisere dette? Dere som virkelig har fått kjenne rusens bakside. Dere som vet hvor skadelig dette er, dere som vet at dette kan være inngangsporten til sterkere stoffer og alt hva dette medfører. Det er stort sett dere som vil ha dette stoffet legalisert.

Hvorfor?

Det er jo egentlig dere som skulle gått foran som et forbilde for de unge og advart. Dere kunne blitt de beste miljøarbeidere innen rusomsorgen. Dere kunne reddet liv. Jeg tenker at er man voksen og så opptatt av at hasj skal legaliseres, da har man dessverre et rusproblem.

Men det er ikke dere som fronter denne kampanjen jeg er bekymret for nå.

Det er de unge, de unge som har framtida foran seg. De unge som enda ikke er kommet i politiets arkiv, de unge som ikke har en avhengighet over seg. For når den avhengigheten kommer, da kommer kampen for tilværelsen og alt det medfører av problemer.

PROFIL: Sylvia Cathrine Aasengen Jensen

Husk at dere som er for legalisering, dere er samtidig med på å kunne ødelegge liv. Er det ikke på tide å ta seg selv i nakken og si at jeg vil ikke være med på å framsnakke noe så alvorlig? Hvorfor gjør dere dette når dere selv vet hvordan det har påvirket dere og dem rundt dere?

Det er ikke bare dere, men livet rundt dere, barna deres. Alle som er glad i dere, blir påvirket av at den de holder kjær, er rusavhengig. Det ødelegger ikke bare et liv, det ødelegger familier.

Det sitter barn i flere hjem bortover med psykiske sår på grunn av foreldre som sliter, det sitter ødelagte foreldre rundt omkring fordi barna deres er avhengige.

Familier lider.

Barna tar igjen disse smertene med seg videre i livet og de må finne sine løsninger for å få sine sår til å gro. Barn er sårbare. Ikke la den arven gå videre.

Det å være rusavhengig er ingen skam, og vi trenger mer åpenhet om dette. Rusavhengige har ofte vonde hendelser som bidrar til at man flykter inn i rusen. Smerten må vekk fra opplevelser som har gjort så vondt i livet og rusen blir en fluktrute fra smerten og livet. Men livet står ikke og venter på deg til du kanskje blir rus fri.

Livet går.

Så vær så snill å tenk etter hva dere ønsker å legalisere når mange av dere selv har kjent på avhengigheten og hvilke skader det har påført dere.

Vi må ha et forbud som blir tatt alvorlig av befolkningen og håndhevet.

Vi må forstå alvoret.

Artikkeltags