Gå til sidens hovedinnhold

Til deg som vil legge ned musikk- og dramalinja

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Til deg som ønsker å fjerne musikk og drama linjen, samt mener 40-åringer "stjeler" studieplasser fra de "unge". Lite reflektert av deg å komme med slik synsing. Det er kanskje den største trusselen vi har i samfunnet, altså lav evne til refleksjon. 

Det kan derimot by på en samfunnskatastrofe, tenker jeg. 

At 40 åringer (forøvrig ung ennå, men ofte mer erfaren, og flere år igjen i arbeidslivet), tar utdanning eller videreutdanning, er ofte pga samfunnets omstillinger, utvikling og krav nettopp fordrer dette. 

Eller at man ønsker selv et skifte i livet, har en kronisk sykdom eller lidelse, som gjør at man må foreta noen endringer. Målet er nettopp å få folk til å stå lenger i arbeidslivet i dag, og da må man også oppfylle visse krav. Det å ha en meningsfull hverdag og bidra til felleskassen er av betydning, framfor å motta ytelser og være passiv.

De enda yngre har sin forsikring gjennom en kvote (førstegangs vitnemål) fram til fylte 21 år, som er fordelaktig. Altså her er det plass til alle. Vi skal ikke drive med ekskludering av mennesker, men inkludering. Slik kan alle få muligheter i samfunnet. Videre er det trolig ikke bortkastet å satse på musikk og drama med studiespesialisering. 

Høgskolen i Østfold ligger i verdenstoppen med avdeling Akademi for scenekunst. Bachelor i scenografi og bachelor i skuespill. Jeg vet at det er en krevende og anerkjent utdannelse, og av betydning hvis man eks ønsker å satse den veien. Evt satse internasjonalt. 

Ta aldri fra noen håp, drømmer eller mål. Løft fram mennesker, se etter løsninger og Finn gode metoder og strategier. Mestring og anerkjennelse går hånd i hånd. 

Les også

En katastrofe for Halden?

Realistiske mål er viktig, og god veiledning er på sin plass. Men som veileder bør man ikke gå mot de ønsker og mål noen har, men heller bidra til å se ulike muligheter, innta forskjellige perspektiver og legge fram noen alternativer som også kan være gode løsninger, i tillegg.

Stå på yrkesfag, og uansett hvem det gjelder. Vi er ingen like, og vi skal jammen meg ikke tvinges in i et "one size fits all" samfunn heller!!

Kommentarer til denne saken